• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία και Τουρκία ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες για την πώληση νέας συστοιχίας S-400

    • NewsRoom


    Ρωσία και η Τουρκία ολοκληρώνουν τις συνομιλίες πάνω στο νέο συμβόλαιο για την πώληση της δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας και εξαγωγών οπλικών συστημάτων Αλεξάντρ Μιχέγεφ.

    «Ολοκληρώνονται οι συνομιλίες, έχει διαμορφωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, έχει εκπονηθεί το πρόγραμμα τεχνολογικής συνεργασίας στο έργο αυτό, και ως εκ τούτου αναμένουμε να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό τους προσεχείς μήνες», δήλωσε ο Μιχέγεφ.

    Τον Απρίλιο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα διεξάγει συνομιλίες με την Μόσχα για την αγορά δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

    Η Ρωσία κι η Τουρκία είχαν υπογράψει συμφωνία για την αγορά συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 το 2017, η οποία παραδόθηκε στην Άγκυρα στο διάστημα καλοκαιριού-φθινοπώρου του 2019.

    Διαβάστε επίσης

    Μασράλι (Κομισιόν): Η ΕΕ ζητεί σεβασμό των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Κυπριακό

    Τόκιο: Δεν αποκλείεται η ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων

    Ποιος είναι ο μυστηριώδης αγοραστής δύο διαμερισμάτων αξίας 157 εκατ. δολαρίων στο Μανχάταν



    ΣΧΟΛΙΑ