• sports

    Τόκιο: Δεν αποκλείεται η ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων

    • NewsRoom


    Μόλις τρεις ήμερες πριν από την τελετή έναρξής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και λίγες ώρες πριν από την ανεπίσημη έναρξη της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής του πλανήτη, ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η διοργάνωση.

    «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων», δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από σχετική ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο.

    Παράλληλα ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής ξεκαθάρισε ότι θα παρακολουθεί τους αριθμούς των λοιμώξεων και θα διεξάγει συζητήσεις με τους διοργανωτές, αν χρειαστεί.

    «Έχουμε συμφωνήσει ότι, με βάση την κατάσταση με τον κορονοϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε.

    Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται στο Τόκιο ενώ οι Αγώνες, οι οποίοι αναβλήθηκαν ήδη μία φορά πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν χωρίς θεατές καθώς η Ιαπωνία αποφάσισε ότι οι αθλητές θα αγωνίζονται σε άδεια γήπεδα για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Τουρκία: Να εγκαταλείψει τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών κατά της Κύπρου

    Νέα καταγγελία κατά Μπόρις Τζόνσον από Κάμινγκς: Δεν ήθελε lockdown το φθινόπωρο γιατί πέθαιναν μόνο ηλικιωμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ