ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρωσία: «Η Ουκρανία πληρώνει τώρα το τίμημα για τις επιθέσεις της» – Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από νέα πλήγματα
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε 200 Καναδούς, μεταξύ των οποίων είναι ο υπουργός Υγείας Ζαν-Ιβ Ντικλός και ο πρόεδρος της τράπεζας CIBC, Βίκτορ Ντόντιγκ, σε απάντηση για παρόμοιες κυρώσεις που επέβαλε ο Καναδάς σε Ρώσους πολίτες.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στην ανακοίνωσή του κατήγγειλε τη «ρωσοφοβική πολιτική» της κυβέρνησης του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται η εκπρόσωπος του Συντηρητικού κόμματος Σάρα Φίσερ, ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Telesat Canada, Ντάνιελ Γκόλντμπεργκ, ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής Στεφάν Περό αλλά και πολλοί Καναδοί ουκρανικής καταγωγής.
Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, ο Καναδάς έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα από 1.400 πρόσωπα και οντότητες στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Κάθε φορά η Ρωσία απαντούσε με αντίστοιχες κυρώσεις.
Διαβάστε επίσης
Τουρκία: Αυξάνονται τα δεξαμενόπλοια που παραμένουν εγκλωβισμένα στο Βόσπορο
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν υποστηρίζει την ένταξη της Αφρικανικής Ένωσης στην G20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λαγκάρντ: «Ναι» σε στοχευμένα και προσωρινά μέτρα για την ενεργειακή κρίση (video)
- Μπιρόλ (IEA): Στο τραπέζι νέα απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου εάν υπάρξει ανάγκη
- Γιώργος Κώτσηρας: «Η πρόοδος καταγράφεται σε μετρήσιμα και χειροπιαστά αποτελέσματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη»
- Ευρωαγορές: Συγκρατημένη άνοδος με φόντο ομόλογα, πετρέλαιο και γεωπολιτικές ανησυχίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.