• Διεθνής πολιτική

    Πούτιν: Η «ειδική επιχείρηση» πάει βάσει σχεδίου – Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν


    Η «ειδική επιχείρηση» πάει βάσει σχεδίου, υποστήριξε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επιχείρησε ξανά να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία λέγοντας πως η χώρα του δεν είχε άλλη επιλογή για να προστατευθεί από την πιθανότητα η γειτονική χώρα να αποκτήσει κάποια στιγμή στο μέλλον πυρηνικά όπλα.

    Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως δεν έχει ως σκοπό να καταλάβει την Ουκρανία ενώ τόνισε πως οι στόχοι της «επιχείρησης» θα επιτευχθούν. Παράλληλα ανέφερε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε πως είχε ειδοποιήσει την Ουκρανική κυβέρνηση να αποσύρει τα ουκρανικά στρατεύματα από το Ντονμπάς, στην αρχή της επιχείρησης, αλλά δε το έπραξαν. «Η Ουκρανία, με την υποστήριξη των δυτικών δυνάμεων, σχεδίαζε επίθεση κατά της Ρωσίας», ανέφερε προσθέτοντας πως ο ρωσικός στρατός ακύρωσε τα σχέδια της Ουκρανίας για «επίθεση στην Κριμαία και το Ντονμπάς».

    «Αναγνωρίσαμε τις δημοκρατίες του Ντονέτσκ για να σταματήσει η γενοκτονία. Η στρατιωτική σύγκρουση στο Ντονμπάς θα συνεχιζόταν επ’ αόριστον», υποστήριξε.

    Ο Πούτιν κατηγόρησε τα «δυτικά ΜΜΕ» πως δεν μετέδωσαν την επίθεση της Ουκρανίας στο Ντονέτσκ, την οποία χαρακτήρισε ως «δειλή τρομοκρατική ενέργεια». Κατηγόρησε δε τη «Δύση» πως ωθεί την Ουκρανία «να συνεχίσει την αιματοχυσία μέσω της προμήθειας όπλων».

    Προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης πως θα βρεθούν αντιμέτωπες με αύξηση του ενεργειακού κόστους και πως ο πλανήτης θα πληρώσει τις φιλοδοξίες τους.

    Αναφερόμενος στις κυρώσεις, ο Πούτιν υποστήριξε πως η Δύση έψαχνε αφορμή να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και πως το πάγωωμα των περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών και αξιωματούχων στο εξωτερικό αποτελεί μάθημα για τις ρωσικές επιχειρήσεις. «Οι δυτικές ενέργειας δείχνουν ότι τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος μπορούν απλά να κλαπούν», ανέφερε.

    Διαβάστε επίσης

    Συνάντηση Νίκου Παναγιωτόπουλου – Χουλουσί Ακάρ

    Πρόσφυγες από την Ουκρανία που φιλοξενούνται σε ΚΑΠΗ του Δήμου Πειραιά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης

    Λαβρόφ: Η συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι θα γίνει μόνο για να επισφραγιστεί μια συγκεκριμένη συμφωνία



    ΣΧΟΛΙΑ