ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις συνομιλίες που θα έχουν αύριο 29 Σεπτεμβρίου στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν την εμπορική και οικονομική συνεργασία των δύο χώρων, την κατάσταση στην Συρία, την Λιβύη, το Αφγανιστάν και την Υπερκαυκασία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Πρόσφατα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν, ενδέχεται να υπάρξει η πιο ευρεία έως τώρα ατζέντα, από τις διμερείς σχέσεις έως την Συρία και άλλες περιφερειακές διενέξεις.
Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ρωσία προτίθεται να συζητήσει μεταξύ άλλων και λεπτομέρειες όσον αφορά στην αγορά δεύτερης συστοιχίας αντιπυραυλικών συστημάτων άμυνας S-400.
Η τελευταία διά ζώσης συνάντηση των δύο ηγετών είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2020 στο Κρεμλίνο.
Οι επόμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών εξαιτίας της πανδημίας ήταν είτε τηλεφωνικές είτε μέσω βιντεοδιάσκεψης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Στην πρέσα ο Άρμιν Λάσετ: «Ποιος θα του δώσει να καταλάβει ότι τέλειωσε;»
Ελλάς – Γαλλία συμμαχία: Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας αμυντικής συνδρομής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Είναι ένας θρασύτατος και αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός»
- Λουτράκι: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς σε δασική έκταση στη θέση Σκαλωσιά – Παραμένουν οι δυνάμεις στο σημείο
- Υπ. Κοινωνικής Συνοχής: Δεν εξετάζεται επιβολή πλαφόν στα ενοίκια
- Morgan Stanley: Τι έδειξε ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν για μετοχές, ομόλογα και χρυσό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.