• Διεθνής πολιτική

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον αέρα ο β’ γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας

    Το τραπέζι που πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία


    Η Ρωσία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει δεύτερο γύρο συνομιλιών, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα εμφανιστεί η Ουκρανία

    Στον «αέρα» φαίνεται πως βρίσκεται ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, σύμφωνα με τον Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος δήλωσε στο Reuters: «Η διεξαγωγή περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία τελεί υπό συζήτηση», σημειώνοντας ότι χρειάζεται μια «ουσιαστική ατζέντα».

    Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία ενός δεύτερου γύρου συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στην γειτονική της χώρα την περασμένη εβδομάδα, ο Ποντόλιακ δήλωσε: «Τελεί υπό συζήτηση προς το παρόν. Χρειάζεται μια ουσιαστική ατζέντα».

    Από την άλλη, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει έναν ακόμη γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία. Ωστόσο, υποστήριξε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τις συνομιλίες.

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να βομβαρδίζει ουκρανικές πόλεις πριν συνεχιστούν οι συνομιλίες.

    Ο κ. Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Μόσχα πρέπει να διαμορφώσει μια σκληρή, μελετημένη και σαφή απάντηση στις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν για να βλάψουν τη ρωσική οικονομία.

    Η ημερομηνία για τον δεύτερο γύρο συνομιλιών φέρεται να είναι «υπό συζήτηση».

    Διαβάστε επίσης:

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λουκασένκο ίσως αποκάλυψε τα σχέδια Πούτιν

    Νέο διάγγελμα Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Δεν μπορούν να μας κερδίσουν με βόμβες και ρουκέτες – 6.000 Ρώσοι νεκροί



    ΣΧΟΛΙΑ