• Διεθνής πολιτική

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λουκασένκο ίσως αποκάλυψε τα σχέδια Πούτιν

    • NewsRoom
    Αλεξάντερ Λουκασένκο

    Αλεξάντερ Λουκασένκο


    Την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αιματηρές επιθέσεις στην Ουκρανία, στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο πρόεδρος της Λευκορωσίας και σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο, να κάνει λόγο για σχέδιο εισβολής της Ρωσίας και στη Μολδαβία.

    Ο Λευκορώσος δικτάτορας Αλεξάντερ Λουκασένκο ίσως αποκάλυψε – κατά λάθος – τα ρωσικά σχέδια εισβολής στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια live μετάδοσης.

    Σε βίντεο που ανέβασε ο Λευκορώσος δημοσιογράφος Tadeusz Giczan στο Twitter ο Λουκασένκο εμφανίζεται να δείχνει ορισμένες κινήσεις σε έναν χάρτη της Ουκρανίας που είναι χωρισμένος σε τέσσερα σημεία.

    Στον εν λόγω χάρτη διακρίνονται προτεινόμενα σχέδια μάχης για τα ρωσικά στρατεύματα σε όλη την Ουκρανία. Περιέχει κάποια κόκκινα βέλη από Λευκορωσία και τη Ρωσία να διεισδύουν στη Ουκρανία. Μερικές από τις επιθέσεις υλοποιήθηκαν τις πρώτες ημέρες της εισβολής, όπως οι δυνάμεις που εισέβαλαν στο Κίεβο από τον βορρά και προς τη Χερσώνα από την Κριμαία.

    Αλλά δείχνει επίσης αρκετές επιθέσεις που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί, με μία μάλιστα να έχει ως ορμητήριο το λιμάνι της Οδησσού με στόχο τη Μολδαβία, υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στη γείτονα της Ουκρανίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο διάγγελμα Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Δεν μπορούν να μας κερδίσουν με βόμβες και ρουκέτες – 6.000 Ρώσοι νεκροί

    G7: Συγκροτεί ομάδα δράσης για το πάγωμα και την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής ελίτ



    ΣΧΟΛΙΑ