• Διεθνής πολιτική

    Νέο διάγγελμα Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Δεν μπορούν να μας κερδίσουν με βόμβες και ρουκέτες – 6.000 Ρώσοι νεκροί

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Νέο διάγγελμα πως τους Ουκρανούς, αλλά και με μήνυμα προς τους Ρώσους, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Ο πρόεδρος της χώρας υποστήριξε πως μέχρι στιγμής, 6 μέρες από τη στιγμή της εισβολής, έχουν χάσει την ζωή τους, στις μάχες, περίπου 6.000 στρατιώτες του Βλάντιμιρ Πούτιν.

    Μάλιστα, τόνισε δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο με «βόμβες και χτυπήματα και ρουκέτες», οι οποίες χτυπούν συνεχώς τις ρωσικές πόλεις τις τελευταίες ώρες.

    Αναφερόμενος στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις εναντίον του μνημείου του Μπάμπι Γιαρ–ενός σημαντικού μνημείου του Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στον μαζικό τάφο 34.000 Εβραίων οι οποίοι εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1941, όταν η πόλη βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή–ο Ζελένσκι είπε: “Αυτή η επίθεση αποδεικνύει ότι για πολλούς ανθρώπους στη Ρωσία το Κίεβό μας είναι απολύτως ξένο”.

    “Δεν γνωρίζουν τίποτα για το Κίεβο, για την ιστορία μας. Αλλά όλοι τους έχουν εντολές να εξαλείψουν την ιστορία μας, να εξαλείψουν τη χώρα μας, να μας εξαλείψουν όλους”, είπε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του.

     

    Διαβάστε επίσης

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: Αποδείξτε μας ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ότι είμαστε Ευρωπαίοι



    ΣΧΟΛΙΑ