• Διεθνής πολιτική

    Πηγές Βάγκνερ: Το αεροπλάνο του Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από τον ρωσικό στρατό

    • NewsRoom
    Ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν

    Ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν


    Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός των μισθοφόρων της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, «καταρρίφθηκε» στον ουρανό πάνω από την περιοχή Τβερ από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με ένα κανάλι της Wagner στο Telegram.

    Η Βάγκνερ  ισχυρίστηκε: «Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε στον ουρανό πάνω από την περιοχή Τβερ από δυνάμεις αεράμυνας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας» και συνέχισε «Ένα από τα ιδιωτικά αεροσκάφη Embraer Legacy 600 που ανήκαν στον Πριγκόζιν εξαφανίστηκε από το ραντάρ στις 18:20. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το πλήρωμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έπειτα, οι ελεγκτές ειδοποίησαν τo Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και μονάδες αεράμυνας σχετικά με το συμβάν».

    Επιπλέον, το κανάλι πρόσθεσε ότι υπάρχει και δεύτερο αεροπλάνο που ανήκει επίσης στον Πριγκόζιν: «Το δεύτερο ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer ERJ-135BJ ‘Legacy 650’ με αριθμό RA-02748 ταξιδεύει πάνω από τη Μόσχα».

    Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους Embraer που συνετρίβη στην περιοχή Τβερ την Τετάρτη, όπως ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι ο Πριγκόζιν συμπεριλήφθηκε στη λίστα των επιβατών του συντριβή. πτήση.

    «Ξεκίνησε μια έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα της Embraer που συνέβη στην περιοχή Τβερ σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών, το όνομα του Πριγκόζιν περιλαμβανόταν σε αυτή τη λίστα», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος που επέβαινε ο Πριγκόζιν

    Η ανάλυση του Meteo για την «εκρηκτική» εξάπλωση της φωτιάς – Τι είναι το πυρονέφος που σχηματίστηκε στην Πάρνηθα

    Σχόλιο του Ράμα για την μη πρόσκλησή του στο δείπνο του Κ. Μητσοτακη



    ΣΧΟΛΙΑ