• Διεθνής πολιτική

    Ρέζνικοφ: Η οργάνωση Βάγκνερ “έχει διαρραγεί”

    • NewsRoom
    Ολέκσιι Ρέζνικοφ-Υπουργός Άμυνας Ουκρανίας

    Ολέκσιι Ρέζνικοφ-Υπουργός Άμυνας Ουκρανίας


    Η παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ διαλύθηκε, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέκσιι Ρέζνικοφ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα, μετά τον θάνατο του ηγέτη της Γεβγκένι Πριγκόζιν.

    “Δεν υπάρχει πράγματι η οργάνωση Βάγκνερ, ως σοβαρή στρατιωτική δύναμη, όπως ήταν πριν από έναν χρόνο. Έχει διαρραγεί”, δήλωσε ο Ρέζνικοφ σε συνέντευξη στη γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα Welt am Sonntag.

    Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό, ο θάνατος του Πριγκόζιν “αποδυνάμωσε” τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    “Καθώς αυτό έδειξε στον κόσμο ότι εάν ο Πούτιν συνάπτει μια συμφωνία με κάποιον και μετά την παραβιάζει, τότε δεν μπορεί κανείς να τον εμπιστεύεται”, πρόσθεσε ο Ρέζνικοφ, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν εκ των προτέρων στη δημοσιότητα.

    Μετά τον εικαζόμενο θάνατο του Πριγκόζιν σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία, οι φήμες πάνε κι έρχονται για μια πιθανή εμπλοκή του Κρεμλίνου στη συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους μεταξύ της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης. Οι ισχυρισμοί αυτοί διαψεύστηκαν από τον εκπρόσωπο του Ρώσου πρόεδρου, ο οποίος τις χαρακτήρισε “απόλυτο ψέμα”.

    Ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει τον Πριγκόζιν, τον οποίο γνώριζε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, προδότη λόγω της ένοπλης εξέγερσής του της 23ης-24ης Ιουνίου.

    Ο Πριγκόζιν έθεσε τέλος στην ανταρσία του έπειτα από μια συμφωνία με το Κρεμλίνο που προέβλεπε την εξορία του με τους άνδρες του στη Λευκορωσία και την παύση των διώξεων σε βάρος του.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Οικονόμου: Η βία με αθλητικό υπόβαθρο βρίσκει πεδίο ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες

    Ford: Επένδυση-μαμούθ στον Καναδά – Στήνει παγκόσμιο κόμβο στην ηλεκτροκίνηση

    Ρωσία: Ανασύρθηκαν οι 10 σοροί από τα συντρίμμια του jet που μετέφερε τον Πριγκόζιν



    ΣΧΟΛΙΑ