• Διεθνής πολιτική

  Πεσκόφ σε χήρα Ναβάλνι: Αβάσιμα και απεχθή τα περί δολοφονίας από τον Πούτιν

  • NewsRoom
  Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

  Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ


  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν παρακολούθησε το βίντεο της χήρας του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, της Γιούλια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτηρίζοντας αβάσιμους τους ισχυρισμούς της ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε με νευροπαραλητικό παράγοντα νόβιτσοκ.

  Όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της Γιούλια Ναβάλναγια ότι ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο λόγω της πρόσφατης χηρείας της.

  Παρ’ όλα αυτά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε ότι οι κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατο του Ναβάλνι, είναι αβάσιμες και απεχθείς.

  «Ο Πούτιν δολοφόνησε τον Αλεξέι»

  Στην καταγγελία ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο μεγάλος πολιτικός αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία, έπεσε θύμα δηλητηρίασης με την ουσία νόβιτσοκ υπενθυμίζεται ότι προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας με βίντεο που ανήρτησε στα social media η σύζυγός του, λέγοντας ότι «ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου».

  «Κάπου σε μια φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο ο Πούτιν δεν σκότωσε μόνο τον Αλεξέι Ναβάλνι ως άνθρωπο, ήθελε να σκοτώσει την ελπίδα, την ελευθερία, το μέλλον μας» πρόσθεσε στη δήλωσή της που ξεκίνησε με τη φράση «Γειά σας είμαι η Γιούλια Ναβάλναγια. Κάποιος άλλος θα έπρεπε να είναι στη θέση μου αλλά δολοφονήθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

  Διαβάστε επίσης:

  Μητσοτάκης σε Μέτσολα: Το κράτος δικαίου είναι ισχυρότερο από ποτέ στην Ελλάδα

  Αποστολή στην Ινδία: Ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας και οι στόχοι των ελληνικών επιχειρήσεων

  ΟΗΕ: $100 εκατ. για ανθρωπιστικές κρίσεις που έχουν μικρή χρηματοδότηση  ΣΧΟΛΙΑ