• Διεθνής πολιτική

    Πελόζι: Πιθανό να κλείσει η συμφωνία για το νέο πακέτο ενίσχυσης πριν τις εκλογές

    • NewsRoom
    Νάνσι Πελόσι, πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

    Νάνσι Πελόσι, πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ


    Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσυ Πελόζι δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι πιθανό να κλείσει η συμφωνία για το νέο πακέτο ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, αλλά πρόσθεσε πως εναπόκειται στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να πείσει τους απρόθυμους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας, εάν επιθυμεί την επίτευξη της συμφωνίας.

    Η Πελόζι σε συνέντευξή της στο MSNBC δήλωσε πως ελπίζει η διοίκηση Τραμπ να είναι κοντά στο να δεχτεί τις προτάσεις για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας και ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.

    «Η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει πριν από τις εκλογές, εάν το επιθυμεί ο πρόεδρος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πελόζι και πρόσθεσε: Ο Τραμπ πρέπει να μιλήσει στους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας.

    Ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Λάρι Κούντλοου δήλωσε από τη μεριά του σήμερα ότι δεν θέλει να κάνει προβλέψεις για το εάν ή πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί η συμφωνία για το πακέτο και τόνισε ότι υπάρχουν “ακόμα σημαντικές διαφορές” μεταξύ των διαπραγματευτών.

    «Έχουν γεφυρωθεί κάποιες διαφορές. Είμαστε πιο κοντά από ό,τι ήμασταν μία ή δύο εβδομάδες πριν», δήλωσε ο Κούντλοου στο Fox Business Network και πρόσθεσε ότι η ομοσπονδιακή και η τοπική ενίσχυση παραμένουν σημαντικά «αγκάθια» στις συζητήσεις.

    Τραμπ – Μνούτσιν: Η Πελόζι πρέπει να κάνει συμβιβασμούς

    Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσαν σήμερα ότι θα υποστήριζαν ένα μεγαλύτερο πακέτο αλλά τόνισαν ότι η Πελόζι πρέπει να κάνει συμβιβασμούς για να κλείσει η συμφωνία.

    Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επανέλαβε ότι δεν είναι υπέρ περισσότερης ομοσπονδιακής οικονομικής ενίσχυσης για τις πολιτείες και πόλεις που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν η Πελόζι θέλει να κλείσει η συμφωνία πριν τις εκλογές της 3η Νοεμβρίου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ