• Διεθνής πολιτική

    Περιθώριο για συμβιβασμό βλέπει σύμβουλος τους Ζελένσκι – Το Κίεβο δεν δείχνει σοβαρή δέσμευση για αμοιβαία αποδεκτή λύση λέει ο Πούτιν

    • NewsRoom
    Οι διαπραγματευτές της Ρωσίας και της Ουκρανίας στο τραπέζι κατά την πρώτη συνάντηση στη Λευκορωσία


    Κορυφαίος ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε απόψε ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου ήταν πολύ δύσκολες, αλλά υπογράμμισε ότι υπήρχε «σίγουρα περιθώριο για συμβιβασμό».

    Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι υπήρχαν ουσιαστικές διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών.

    Συμπλήρωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη.

    Από την πλευρά του ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ιχόρ Ζόβκα, δήλωσε πως οι σημερινές διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός ήταν «περισσότερο εποικοδομητικές».  Αυτή την τοποθέτηση μετέφερε μέσω Telegram ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γκερασένκο.

    «Στους πρώτους γύρους η Ρωσία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει τη θέση μας και έθεσε τελεσίγραφα: Ότι η Ουκρανία πρέπει να παραδοθεί, να αφήσει κάτω τα όπλα, ότι ο πρόεδρός μας θα πρέπει να υπογράψει τη συνθηκολόγηση. Αυτή τη στιγμή η Ρωσία άλλαξε τον τόνο της» σημειώνει ο άνθρωπος του Ζελένσκι.

    Ο Ζόβκα είπε ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας αισθάνονται «συγκρατημένα αισιόδοξοι» μετά τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι θα είναι απαραίτητο να συναντηθούν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

    Πούτιν: Το Κίεβο δεν δείχνει σοβαρή δέσμευση στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης

    Την ίδια ώρα, πάντως, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, τόνισε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ πως το Κίεβο δεν δείχνει «σοβαρή δέσμευση στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

    Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε προς τον Σαρλ Μισέλ τους όρους που θέτει η Μόσχα για μια συμφωνία.

    Διαβάστε επίσης

    Στο Κίεβο έφτασαν οι πρωθυπουργοί της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σλοβενίας

    ΗΠΑ: Σκωπτική η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις ρωσικές κυρώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ