• Διεθνής πολιτική

    Ουάσινγκτον: Αποκάλυψε ιρανικό σχέδιο για τη δολοφονία Αμερικανού αξιωματούχου

    • NewsRoom

    The White House in Washington, Saturday Nov 7, 2020. (AP Photo/Steve Helber)


    Η αμερικανική δικαιοσύνη αποκάλυψε σήμερα συνωμοσία της οποίας ηγείτο ένα μέλος των επίλεκτων Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης για τη δολοφονία του Τζον Μπόλτον, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον.

    Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρίνισε σε ανακοίνωση ότι σε βάρος του Σαχράμ Πουρσαφί ή Μεχντί Ρεζαγί όπως είναι επίσης γνωστός, 45 ετών, απαγγέλθηκε κατηγορία ερήμην γιατί προσφέρθηκε να πληρώσει 300.000 σε πρόσωπα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σκοτώσουν τον Μπόλτον.

    Τι ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης

    Ο τελευταίος εκτός από σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ήταν και πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και η συνωμοσία για τη δολοφονία του αποσκοπούσε κατά τα φαινόμενα στην εκδίκηση για τον θάνατο σε αμερικανικό πλήγμα του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, τον Ιανουάριο του 2020.

    Ο Ιρανός πολίτης “επιχείρησε να πληρώσει πρόσωπα στις Ηνωμένες Πολιτείες με 300.000 δολάρια για να πραγματοποιήσουν τη δολοφονία στην Ουάσινγκτον ή στο Μέριλαντ”, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Ένα δεύτερο πλοίο για να μεταφέρει σιτηρά ελλιμενίστηκε σε ουκρανικό λιμάνι

    Ιράκ: Ο Μοκτάντα Σαντρ καλεί και απειλεί το δικαστικό σώμα να διαλύσει τη Βουλή ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ