ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την έντονη απογοήτευσή του εξέφρασε ο σκληροπυρηνικός εθνικιστής της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μετά την συντριπτική ήττα του εκλεκτού της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ στις «προεδρικές εκλογές» στο ψευδοκράτος.
Ο Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος επικράτησε από τον πρώτο γύρο, έχει απορρίψει τη λύση των δύο κρατών που προωθούσε μέχρι πρόσφατα ο Τατάρ, εκφράζοντας τη στήριξή του στο ομοσπονδιακό μοντέλο, σε αντίθεση με τις επιδιώξεις της Άγκυρας.
Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έφτασε στο σημείο να καλέσει εμμέσως σε πραξικοπηματική ενέργεια, δηλώνοντας δημόσια:
«Το κοινοβούλιο της ΤΔΒΚ πρέπει να συγκληθεί άμεσα, να ανακοινώσει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών και η επιστροφή στη λύση της ομοσπονδίας είναι απαράδεκτα και να αποφασίσει την ένταξή του στη Δημοκρατία της Τουρκίας».
Η δήλωση αυτή του επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ερμηνεύεται ως ευθεία αμφισβήτηση της εκλογικής βούλησης στα κατεχόμενα.
Διαβάστε επίσης
Τουφάν Ερχιουρμάν: Θα υπάρχει στενή διαβούλευση με την Τουρκία σε θέματα «εξωτερικής πολιτικής»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Κάρεν Μπρέιντι, μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του αγγλικού ποδοσφαίρου, έβαλε τέλος…
- Ανδρέας Δρακόπουλος: Ο επικεφαλής του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» παίζει… μπάλα ξανά στην Leeds
- Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα ημίμετρα
- Η… Μεγάλη Τετάρτη της κυβέρνησης: Αναταράξεις για τις άρσεις ασυλίας και η Λάουρα Κοβέσι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.