ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς και προβλέπει την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων που πήραν μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος όταν εξαπέλυσαν έφοδο σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.
Τα μέρη συμφώνησαν –με μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ– να υπάρξει τετραήμερη «ανθρωπιστική παύση» των εχθροπραξιών και να αφεθούν ελεύθεροι τουλάχιστον 50 όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας και 150 παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές –κυρίως γυναίκες και παιδιά–, καθώς και να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακο.
Ο κ. Μπάιντεν τόνισε πως η συμφωνία προσμένει να οδηγήσει στην επιστροφή στην πατρίδα τους «κι άλλων αμερικανών ομήρων». Αναφερόταν στην απελευθέρωση δυο γυναικών με αμερικανική υπηκοότητα από τη Χαμάς στα τέλη Οκτωβρίου.
«Η σημερινή συμφωνία αναμένεται να φέρει πίσω στην πατρίδα επιπλέον αμερικανούς ομήρους και δεν θα σταματήσω ώσπου να απελευθερωθούν όλοι», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο.
Διαβάστε επίσης
Τατιάνα Αβέρωφ: Το Silver Alert κυκλοφορεί αύριο
ΟΤΕ: Το παρασκήνιο για την τύχη της Telekom Romania – Οι συζητήσεις με την Clever και τα σενάρια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το καυτό παρασκήνιο στο ΝΑΤΟ, τα παιχνίδια του Τραμπ, η τυρόπιτα του ΚΜ, που το πάει ο Αβραμόπουλος κι ένα quiz με Πασόκο
- Q&R: Συνεχίζει την επέκταση στο εξωτερικό – Οι εξαγορές και τα αυξημένα μεγέθη
- Κώστας Μπακογιάννης στο mononews: «Η Αθήνα δεν θα γίνει ποτέ ενεργειακό νησί. Μπορεί όμως να γίνει πολύ πιο ανθεκτική»
- Euronext Athens: Προεξοφλεί την αναβάθμισή της σε ανεπτυγμένη αγορά!
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.