• Διεθνής πολιτική

    Ντιμιτρόφ: «Δεν χρειαζόμαστε ρίζες 2.000 ετών, τα Σκόπια έχουν αυτοπεποίθηση»

    • NewsRoom


    Για ωρίμανση αλλά και για αυτοπεποίθηση των Σκοπίων χωρίς ιστορικά κριτήρια έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, κατά τη διήμερη άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Σόφια. «Η χώρα μου έχει ωριμάσει και δεν χρειάζεται πλέον ρίζες 2.000 ετών για να νιώσει αυτοπεποίθηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, όπως επιβεβαιώνει στο status quο των χειρισμών του, ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ επιθυμεί να καθιερώσει πολιτικά απόμακρη στάση ως προς την ιστορικότητα της χώρας του  εν είδη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι: «Είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε και να ανταγωνιζόμαστε για πράγματα που έχουν σημασία σήμερα, από το να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος είχε περισσότερες λαμπρές νίκες και ήττες στην πλούσια ιστορία μας».

    Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πεπεισμένη πως μπορεί να διευθετηθεί μέχρι τον Ιούλιο η διαφορά της Αθήνας και των Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρευνα δικαιώνει τα συλλαλητήρια: Τι λένε οι Έλληνες για το Σκοπιανό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και ξαφνικά, συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ για το Σκοπιανό αυτή την ώρα στην Βιέννη



    ΣΧΟΛΙΑ