ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ χαιρέτισε την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης σε μια τριάδα εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών στην Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, η οποία «αναδεικνύει τη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών να προάγει την ειρήνη».
«Οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, καταλύτες για την ειρήνη, την κοινωνική πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας ότι ο χώρος για αυτές τις οργανώσεις «μικραίνει σε όλο τον κόσμο» όταν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές και δημοσιογράφοι πέφτουν θύματα «αυθαίρετων συλλήψεων, σκληρών ποινών φυλάκισης, εκστρατειών συκοφαντικής δυσφήμισης, προστίμων που παραλύουν το έργο τους και βίαιων επιθέσεων».
Ο φυλακισμένος Λευκορώσος ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Άλες Μπιαλιάτσκι, η ρωσική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Memorial και η ουκρανική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Κέντρο για τις Πολιτικές Ελευθερίες τιμήθηκαν σήμερα με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2022.
Διαβάστε επίσης
Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Έφτιαξε θέση Ειδικού Εισηγητή για την Ρωσία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Έκλεισε ο εναέριος χώρος πάνω από το αεροδρόμιο Ραμόν μετά από αναφορές για επίθεση με Drone
- 89η ΔΕΘ: Το περίπτερο του ΑΠΘ εγκαινίασε η Σοφία Ζαχαράκη
- Κώστας Τσουκαλάς για συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: «Ένας Πρωθυπουργός προσκολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας»
- Ισραήλ: Καλεί ξανά τη Χαμάς να παραδοθεί ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα
