• Διεθνής πολιτική

    ΝΔ προς εισαγγελείς: Ψάξτε τον Καλογρίτσα

    Χρήστος Καλογρίτσας.

    Χρήστος Καλογρίτσας (στο μέσο)


    Τα μένεα πνέουν στη Νέα Δημοκρατία κατά των εισαγγελικών αρχών μετά τη χθεσινή έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στο γραφείο της εταιρείας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, καθώς θεωρούν πως πρόκειται για μία κατάφωρη εξωθεσμική παρέμβαση του Μαξίμου με στόχο τον ίδιο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον οποίο άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν… άχτι από τότε που ήταν ακόμα υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά.

    Η οργή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεχειλίζει, όχι τόσο για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, όπως λένε, εκτοξεύει μέσω διαρροών λάσπη κατά του Γιάννη Στουρνάρα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και πιθανότατα δεν είναι ούτε και η τελευταία, αλλά για το ότι αυτή τη φορά στο Μαξίμου φτάνουν στο σημείο να επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, χρησιμοποιώντας ως «όπλο» για να πλήξουν τον μη αρεστό σε αυτούς διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προσβάλλοντας όχι μόνο την ανεξαρτησία του θεσμού του διοικητή της ΤτΕ, αλλά και την ίδια την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

    Μάλιστα, το γεγονός αυτό έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου να επιβάλει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ισίδωρο Ντογιάκο, πειθαρχική ποινή στέρησης μισθών για 40 ημέρες, με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη νέων προϊσταμένων στις εισαγγελίες και τα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, αύριο Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου.

    Ο Ισίδωρος Ντογιάκος είναι επίσης ένα πρόσωπο που δεν είναι αρεστό στο Μαξίμου, σε μία κόντρα που χρονολογείται, όπως και στην περίπτωση του Γ. Στουρνάρα, από την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, όμως ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή την υπόθεση Siemens και το «πινγκ-πονγκ» των ευθυνών για την καθυστέρηση στη μετάφραση του επίμαχου βουλεύματος, η οποία οδήγησε στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης. Και να που το Μαξίμου βρήκε τον τρόπο να τον «ξεφορτωθεί», όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ…

    Ακόμα πιο πρόσφατη ήταν η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του κ. Ντογιάκου ο Βαγγέλης Μαρινάκης με αφορμή την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για παραπομπή του προέδρου του Ολυμπιακού σε δίκη για τέσσερα κακουργήματα στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και για προφυλάκισή του λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για την ίδια υπόθεση. Σε επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε κάνει λόγο για προαποφασισμένη εισαγγελική πρόταση από τον κ. Ισίδωρο Ντογιάκο και «κατασκευασμένα αδικήματα». Όλα αυτά, υπογράμμιζε ο κ. Μαρινάκης, αποδεικνύουν ότι ο κ. Δασκαλόπουλος «ήταν πάντα σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου».

    Την ίδια στιγμή όμως που συμβαίνουν όλα αυτά τα απίθανα, η Δικαιοσύνη… κοιμάται τον ύπνο του δικαίου σε ό,τι αφορά ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που στη Νέα Δημοκρατία έχουν αναδείξει σε «σημαία» τους: τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τον (κουμπάρο του) εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα και το πώς έφτασε να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει επανειλημμένα εξηγήσεις για τις καταγγελίες αυτές του προέδρου των ΑΝΕΛ περί πολιτικών πιέσεων με «μαύρα» λεφτά, όμως κανείς δεν έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για τις «προτεραιότητες» των εισαγγελικών αρχών και το πώς αυτές καθορίζονται.

    Μάλιστα, το θέμα αυτό παίρνει νέες διαστάσεις μετά τις αποκαλύψεις για το… βοσκοτόπι που περιλαμβάνεται στον φάκελο της υποψηφιότητας Καλογρίτσα, με το οποίο καλύπτει (;) τα απαιτούμενα κεφάλαια της εταιρείας του για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας.

    Έτσι, στη ΝΔ επαναφέρουν το αίτημά τους για εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Καμμένου, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάτι «σκοτεινό» πίσω από την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας.

    Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ερώτηση που είχαν καταθέσει 52 βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή, ζητούσαν από τον Αλέξη Τσίπρα απαντήσεις μεταξύ άλλων στα εξής ερωτήματα:

    -Ποια η θέση της Κυβέρνησης στις δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού της και κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου για τον κ. Καλογρίτσα; Εξακολουθεί ο κ. Υπουργός να έχει την ίδια άποψη; Δεν πρέπει, αλήθεια, να επιληφθεί η Δικαιοσύνη;

    -Έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός να ενημερωθεί για τα στοιχεία που γνωρίζει ο κ. Καμμένος και που οδήγησαν στις δηλώσεις του για «… μαύρο χρήμα»;

    -Δεν θα έπρεπε να περιμένει η Κυβέρνηση αφενός να αποφανθεί το ΣτΕ και αφετέρου να εξετασθούν τα στοιχεία των δηλώσεων Καμμένου για «… μαύρο χρήμα» πριν την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης; Γιατί αυτή η σπουδή;

    -Είναι νόμιμη η συμμετοχή του ομίλου Καλογρίτσα στη διαδικασία αδειοδότησης και η χορήγηση τηλεοπτικής άδειας, δεδομένου ότι κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή;

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/nd-exothesmiki-paremvasi-se-stournara-apo-tin-parea-sto-maximou/74701



    ΣΧΟΛΙΑ