• Διεθνής πολιτική

    Καναδάς: Χάος μετά την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Φυγαδεύτηκε ο Τριντό

    • NewsRoom
    Τζάστιν Τριντό

    Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό


    Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην πρωτεύουσα της χώρας και φυγαδεύτηκαν σε μυστική τοποθεσία.

    Όπως μεταδίδει ο καναδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας CBC, χιλιάδες φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο λόφο του Κοινοβουλίου το Σάββατο για να ζητήσουν τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για την COVID-19.

    Έτσι, εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλειά τους, ο Τριντό και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν από το σπίτι τους σε μια άγνωστη τοποθεσία στην πρωτεύουσα της χώρας. Το γραφείο του πρωθυπουργού είπε ότι δεν θα αναφέρει την τοποθεσία του Τριντό για λόγους ασφαλείας.

    Διαδήλωση κατά του υποχρωετικού εμβολιασμού στον Καναδά. (Alexander Behne/CBC

    «Η μικρή περιθωριακή μειοψηφία των ανθρώπων που κατευθύνονται προς την Οττάβα και έχουν απαράδεκτες απόψεις που εκφράζουν δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των Καναδών που ήταν εκεί ο ένας για τον άλλον, οι οποίοι γνωρίζουν ότι ακολουθώντας την επιστήμη και προστατεύοντας τον καθένα είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε τις ελευθερίες μας, τα δικαιώματά μας, τις αξίες μας, ως χώρα», είπε ο Τζάστιν Τριντό.

    Αυτή η διαμαρτυρία, που ονομάστηκε «Κονβόι Ελευθερίας», πυροδοτήθηκε από την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους φορτηγατζήδες που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, η οποία εφαρμόστηκε από τη φιλελεύθερη κυβέρνηση του Καναδού πρωθυπουργού στις αρχές του μήνα και έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη διαδήλωση ενάντια στους κανονισμούς της κυβέρνησης του Τριντό για τον κορονοϊό.

    Διαβάστε επίσης:

    Πορτογαλία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές

    Λευκός καπνός στην Ιταλία: Πρόεδρος για δεύτερη συνεχόμενη θητεία ο Σέρτζιο Ματαρέλα



    ΣΧΟΛΙΑ