• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: 35 τάγματα του στρατού στα σύνορα με τη Γάζα

    • NewsRoom


    Πυκνώνουν όσο περνάνε οι ώρες οι πληροφορίες ότι βρισκόμαστε ολοένα και πιο κοντά στην επόμενη φάση του πολέμου στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς καθώς οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν κινήσεις που μπορούν να θεωρηθούν ως προπαρασκευαστικές μιας χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα.

    Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης εκπρόσωπος των IDF, κοντά στη λωρίδα της Γάζας έχουν αναπτυχθεί 35 τάγματα ενώ παράλληλα δημιουργούνται υποδομές «για μελλοντικές επιχειρήσεις».

    Λίγο πριν τις 11 το πρωί, δε, έγινε γνωστό ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» για την κινητοποίηση 360.000 εφέδρων, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 60.000 σε σχέση με τις πληροφορίες της Δευτέρας.

    Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης της Γάζας μετέδωσαν ότι ο Αμπού Σαμάλα σκοτώθηκε σε επίθεση στο Χαν Γιουνίς και ότι άλλο ένα μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ο Ζακάρια Αμπού Μααμρ, σκοτώθηκε στην επίθεση.

    Ο Αμπού Μααμρ θεωρείται ότι βρισκόταν κοντά στον επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ και ήταν ο υπεύθυνος για τις σχέσεις με άλλες οργανώσεις και παρατάξεις στη Γάζα. Δεν είναι σαφές από τις αναφορές αν οι δύο βρίσκονταν στο ίδιο μέρος όταν σκοτώθηκαν ή αν βρίσκονταν σε διαφορετικά κτίρια.

    Χαμάς: Καμία ανταλλαγή ομήρων πριν από το τέλος του πολέμου

    Ο ηγέτης της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε σήμερα ότι το ζήτημα της ανταλλαγής ομήρων θα τεθεί μόνο μετά το τέλος του πολέμου.

    Σε ανακοίνωσή του, ο αρχηγός της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι «μέρη που επικοινώνησαν μαζί μας» και πρόσφεραν διαμεσολάβηση για την απελευθέρωση ομήρων με ανταλλαγή κρατουμένων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση.

    Περίπου 150 άνθρωποι, στρατιώτες και πολίτες διαφορετικών εθνικοτήτων απήχθησαν από την παλαιστινιακή οργάνωση κατά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο στην ισραηλινή επικράτεια.

    Χθες το βράδυ το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα απείλησε να εκτελέσει ομήρους που κρατά σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

    Καταριανοί διαμεσολαβητές είχαν χθες επείγουσες συνομιλίες με αξιωματούχους της Χαμάς σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν την ελευθερία για γυναικόπαιδα από το Ισραήλ που απήχθησαν από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση και κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.

    Διαβάστε επίσης:

    Πούτιν: Η Ισραηλινό-Παλαιστινιακή διένεξη έδειξε ότι απέτυχε η πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

    Γεραπετρίτης: Να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα θα παραμείνουν στην περιοχή

    Ισραήλ: Οι σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ – Η Χαμάς δεν συζητά για τους ομήρους μέχρι το τέλος των μαχών



    ΣΧΟΛΙΑ