• Διεθνής πολιτική

    Η Χαμάς απειλεί πως θα εκτελέσει τους ομήρους

    • NewsRoom
    Πολίτες στη Γάζα δίπλα από καμμένο όχημα

    Πηγή: Reuters


    Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απείλησε σήμερα ότι θα αρχίσει να εκτελεί αιχμάλωτους Ισραηλινούς πολίτες σε απάντηση για τυχόν νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικίες στη Γάζα χωρίς προειδοποίηση.

    Ειδικότερα, δήλωσε πως θα εκτελεί έναν Ισραηλινό αιχμάλωτο σε αντάλλαγμα για οποιονδήποτε νέο ισραηλινό βομβαρδισμό κατοικιών.

    Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Άμπου Ομπάιντα είπε ότι οι μαχητές της δρουν με βάση τις ισλαμικές επιταγές, φροντίζοντας οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι να παραμείνουν σώοι και ασφαλείς.

    Επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση.

    Οι μαχητές της Χαμάς εξακολουθούσαν να βρίσκονται κρυμμένοι σε διάφορες τοποθεσίες εντός του Ισραήλ, δύο ημέρες αφότου σκότωσαν εκατοντάδες Ισραηλινούς και συνέλαβαν δεκάδες ομήρους.

    Νωρίτερα τη Δευτέρα , ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν δήλωσε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς, κατά τη διάρκεια της εισβολής των ανδρών της στα εδάφη του Ισραήλ.

    Ο ισραηλινός στρατός, πάντως, ανέφερε ότι κάλεσε 300.000 εφέδρους και ότι επέβαλε ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, σημάδια ότι θα μπορούσε να σχεδιάζει μια χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Energean: Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των κοιτασμάτων στο Ισραήλ

    Νετανιάχου: Ανέβασε βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

    Ποιες είναι οι business της Ελλάδας με το Ισραήλ: Τα ξενοδοχεία, ο τουρισμός, η ενέργεια

     



    ΣΧΟΛΙΑ