• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να επισπεύσει την εκδίκαση των προσφυγών Τραμπ για τις εκλογές

    • NewsRoom


    Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να επισπεύσει την εκδίκαση των προσφυγών που έχουν υποβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμμαχοί του για να αντιστρέψουν τις ήττες του προέδρου σε πολιτείας-κλειδιά κατά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, επιβεβαιώνοντας και επισήμως ότι οι δικαστές δεν έχουν πρόθεση να εμπλακούν στην υπόθεση πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

    Ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του είχαν υποβάλλει προσφυγές εδώ και αρκετές εβδομάδες με στόχο να ακυρώσουν την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν από το Κολέγιο των Εκλεκτόρων πριν τη συνεδρίαση του Κογκρέσου για την καταμέτρηση των ψήφων στις 6 Ιανουαρίου.

    Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψαν το αίτημα επίσπευσης των προσφυγών χωρίς να προβεί σε κάποιο σχόλιο ή δημόσια διαφωνία από μέλη των δικαστών, σύμφωνα με μια σειρά αποφάσεων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

    Στις προσφυγές, μεταξύ των οποίων είναι και αυτές που κατέθεσαν οι δικηγόροι Λιν Γουντ και Σίντνεϊ Πάουελ αλλά και το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ, υποστηρίζεται χωρίς ωστόσο να τεκμηριώνεται ότι η νίκη του Μπάιντεν ήταν προϊόν εκτεταμένης νοθείς, που προκλήθηκε εν μέρει από τη χρήση επιστολικών ψήφων. Συγκεκριμένα, έχουν κατατεθεί προσφυγές που αμφισβητούν τις νίκες του Μπάιντεν στην Πενσυλβάνια, το Ουισκόνσιν, τη Τζόρτζια, το Μίσιγκαν και την Αριζόνα.

    Το δικαστήριο είχε προηγουμένως απορρίψει δύο ακόμη προσφυγές του Τραμπ, κάθε φορά χωρίς να υπάρξει δημόσια διαφωνία από οποιονδήποτε από τους εννέα δικαστές.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Μεγάλες εταιρείες σταματούν τις χορηγίες τους προς τους πολιτικούς που δεν επικύρωσαν τη νίκη του Μπάιντεν

    ΗΠΑ: Την Τετάρτη θα φθάσει στη Βουλή το άρθρο για την παραπομπή Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ: Έτοιμοι οι Δημοκρατικοί για την διαδικασία αποπομπής και παραπομπής του



    ΣΧΟΛΙΑ