ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Ουάσινγκτον θα παράσχει στο Κίεβο πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια συνολικής αξίας 625 εκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία περιλαμβάνονται εκτοξευτήρες HIMARS, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία συμμετείχε και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο Μπάιντεν “δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία καθώς αμύνεται απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα για όσο χρόνο χρειαστεί”, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
Η νέα αποστολή στρατιωτικών εξοπλισμών θα περιλαμβάνει κυρίως νέους εκτοξευτήρες Himars για τον ουκρανικό στρατό. Αυτά τα ισχυρά και μεγάλης ακριβείας συστήματα εκτοξευτήρων πυραύλων έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις πρόσφατες επιτυχίες των ουκρανικών στρατευμάτων.
Διαβάστε επίσης
Γαλλία: Πρόταση κρατικοποίησης της EDF κατέθεσε η κυβέρνηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσός: Βουτιά κάτω από τα 4.520 δολάρια – Το ισχυρό δολάριο και ο φόβος πληθωρισμού πιέζουν τα μέταλλα
- Λίβανος: Παρατείνεται για άλλες 45 ημέρες η κατάπαυση του πυρός, αλλά το Ισραήλ εξέδωσε προειδοποίηση για την περιοχή της Τύρου
- ΗΑΕ: Απορρίπτουν τον ισχυρισμό του Ιράν πως είχαν «ενεργό ρόλο» στον πόλεμο εναντίον του
- Οι ΗΠΑ ακύρωσαν την ανάπτυξη 4000 στρατιωτικών στην Πολωνία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.