ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να ανακοινώσει τη Δευτέρα σχέδια για τη μεταρρύθμιση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ανέφερε το Politico, επικαλούμενο δύο πηγές ενήμερες για το ζήτημα, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν να υποστηρίξει να ισχύσουν όρια για τις θητείες των δικαστών και εφαρμοστέος κώδικας δεοντολογίας.
Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από το Οβάλ Γραφείο ότι θα ζητήσει τη μεταρρύθμιση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται επίσης να επιδιώξει συνταγματική μεταρρύθμιση για τον περιορισμό της ασυλίας που χαίρουν οι πρόεδροι της χώρας και κάποιοι άλλοι αξιωματούχοι, πρόσθεσε το Politico, στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου τον Ιούλιο ότι οι πρόεδροι χαίρουν ευρείας ασυλίας από διώξεις.
Ο Μπάιντεν θα κάνει την σχετική ανακοίνωση από το Τέξας τη Δευτέρα και οι συγκεκριμένες προτάσεις του μπορεί να αλλάξουν, καταλήγει το δημοσίευμα.
Διαβάστε επίσης:
Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε περιοχές του Ωραιοκάστρου για την πρόληψη της παραβατικότητας ανηλίκων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ήπειρος: Κατεπείγουσα έρευνα για εμπρησμούς με παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων
- Τραμπ: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες με τους οποίους θα συνομιλήσω σήμερα για την Ουκρανία είναι «Σπουδαίοι άνθρωποι»
- Νίκος Ανδρουλάκης: Η σκέψη μας είναι με όσους δίνουν μάχη στα πύρινα μέτωπα
- Αλλαγή ηγεσίας στην Ingka Group: Για πρώτη φορά μη Σουηδός στο τιμόνι της IKEA
