ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αλβανία ζήτησαν να συνεδριάσει αύριο, Κυριακή, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Τα δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητούν να υιοθετήσει μια απόφαση που να ζητά «τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών σε μια ειδική σύνοδο» τη Δευτέρα για τον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, έγινε σήμερα γνωστό από διπλωματικές πηγές.
Η υιοθέτηση αυτής της απόφασης απαιτεί 9 ψήφους υπέρ από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Μια τέτοια σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία προβλέπεται από έναν κανονισμό του ΟΗΕ και χρησιμοποιείται πολύ σπάνια, δεν περιλαμβάνει τη δυνατότητα άσκησης βέτο από κάποιο από τα πέντε μόνιμα μέλη.
Διαβάστε επίσης
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την Κυριακή για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- WSJ: Ιρανικός πύραυλος έπληξε αμερικανική βάση στη Σαουδική Αραβία – Τραυματίες στρατιώτες
- Daniel Ek: Μετά το Spotify, ο «βασιλιάς του streaming» θέλει να σκανάρει την υγεία της ανθρωπότητας
- Ώρα ΠΑΣΟΚ: Το συνέδριο της αλλαγής και το «κόκκινο» Ανδρουλάκη σε συνεργασία με ΝΔ
- Κύκνος: Το νέο στοίχημα ανάπτυξης για την υπεραιωνόβια βιομηχανία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.