ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι ενδέχεται να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή ζωή αφού ολοκληρώσει την τέταρτη θητεία της, η οποία λήγει το 2021.
“Όλα τα Πανεπιστήμια που μου έχουν απονείμει τιμητικά διδακτορικά θα έχουν νέα μου όταν δεν θα είμαι πια καγκελάριος”, είπε η Μέρκελ σε ομιλία της στη Σχολή Διοίκησης HHL της Λειψίας.
Η Σχολή απένειμε στην καγκελάριο, η οποία έχει σπουδάσει φυσική, ένα ακόμη τιμητικό διδακτορικό, σε μια τελετή την οποία παρακολούθησε και η Κριστίν Λαγκάρντ, η υποψήφια για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
“Θα επιστρέψω και δεν θα μείνει για λίγο, όπως σήμερα. Θα μείνω περισσότερο”, συνέχισε η Μέρκελ, προκαλώντας τα γέλια του κοινού.
Το τελευταίο διάστημα εντείνονται τα ερωτηματικά για το αν η καγκελάριος θα ολοκληρώσει την τέταρτη θητεία της. Οι εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Χριστιανοδημοκρατικό και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μιας βαριάς ήττας, προς όφελος της ακροδεξιάς, στις αυριανές εκλογές σε δύο κρατίδια, ένα γεγονός που θα εντείνει τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση. Η Μέρκελ παραιτήθηκε πέρσι από την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) μετά από παρόμοιες ήττες σε τοπικές εκλογές, δηλώνοντας ότι η τρέχουσα θητεία της θα είναι και η τελευταία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή
- Άδωνις Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα