• Διεθνής πολιτική

    Η 45 ημερών πρωθυπουργός Λιζ Τρας δικαιούται επίδομα έως 115.000 λίρων για το υπόλοιπο της ζωής της

    • NewsRoom
    Λιζ Τρας- Πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασίλειου

    Λιζ Τρας- Πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασίλειου


    Μπορεί να οδήγησε τις αγορές σε κατάρρευση και το σημαντικότερο επίτευγμά της να είναι ότι κέρδισε τον τίτλο της πιο σύντομης πρωθυπουργικής θητείας, όμως η Λιζ Τρας δικαιούται όπως όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί να διεκδικήσει επίδομα 115.000 λίρων το χρόνο, για το υπόλοιπο της ζωής της.

    Πρόκειται για ένα επίδομα το οποίο διεκδικούν οι πρώην πρωθυπουργοί ως αποζημίωση για το κόστος που καταβάλλουν ώστε να ανταποκριθούν στις δραστηριότητες της πολιτικής ζωής.

    Ιδρύθηκε το 1991, μετά την παραίτηση της Μάργκαρετ Θάτσερ. Για να δικαιούται κανείς το επίδομα, πρέπει απλώς να έχει υπηρετήσει ως πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ασχέτως με τη διάρκεια της θητείας σου.

    Από το 2011, το επίδομα έχει «παγώσει» στα 115.000 λίρες. Επιπλέον, η Τρας έχει δικαίωμα να διεκδικήσει επίδομα σύνταξης έως και 10% του επίμαχου επιδόματος.

    Ο Τζον Μέιτζορ, ο Τόνι Μπλερ, ο Γκόρντον Μπράουν και ο Ντέιβιντ Κάμερον, πρώην πρωθυπουργοί της Αγγλίας, διεκδίκησαν περισσότερα από 100.000 λίρες ο καθένας τα έτη 2020-2021, σύμφωνα με τους λογαριασμούς του Υπουργικού Συμβουλίου για εκείνη την περίοδο.

    Η Τερέζα Μέι, η μόνη πρώην πρωθυπουργός που εξακολουθεί να υπηρετεί ως βουλευτής και ως εκ τούτου λαμβάνει ήδη μισθό φορολογούμενου για να εκτελεί «δημόσια καθήκοντα», διεκδίκησε 57.832 λίρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιστρέφει ο Μπόρις Τζόνσον; Οι φήμες που έβαλαν φωτιά στη κούρσα των διαδόχων της Τρας



    ΣΧΟΛΙΑ