• Διεθνής πολιτική

    Επιστρέφει ο Μπόρις Τζόνσον; Οι φήμες που έβαλαν φωτιά στη κούρσα των διαδόχων της Τρας

    • NewsRoom
    Μπόρις Τζόνσον πρωθυπουργός Βρετανίας

    Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός Βρετανίας


    Ένα tweet του πολιτικού συντάκτη των βρετανικών  Times ότι ο Μπόρις Τζόνσον, που παρέδωσε πριν έξι εβδομάδες την εξουσία στη Λιζ Τρας επιστρέφει, προκάλεσε τριγμούς στο ήδη λαβωμένο κόμμα των Συντηρητικών.

    «Βρίσκεται ακόμα σε στάδιο συζητήσεων, αλλά λέγεται ότι πιστεύει πως είναι θέμα εθνικού συμφέροντος», ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης των Times Steven Swinford.

    Η βουλευτής των Συντηρητικών Jessica Elgot έγραψε στον λογαριασμό της στο Τwitter, ότι αν επιστρέψει ο Μπόρις Τζόνσον θα αυτομολήσει στους Εργατικούς.

    Παρά το γεγονός ότι εκδιώχθηκε από το αξίωμα πριν από μόλις τρεις μήνες, ορισμένοι βουλευτές των Συντηρητικών πρότειναν την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

    Μεταξύ αυτών η πρώην γραμματέας Πολιτισμού και στενή σύμμαχος του Τζόνσον, Ναντίν Ντόρις, έγραψε στο Twitter την Πέμπτη ότι ήταν ο μόνος βουλευτής με «εντολή από μέλη του κόμματος και το βρετανικό κοινό», έχοντας κερδίσει τις γενικές εκλογές του 2019.

    Οι υποψήφιοι διάδοχοι

    Οι υποστηρικτές του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανέφεραν ότι είναι σχεδόν βέβαιο να διεκδικήσει την ηγεσία, σύμφωνα με την Telegraph.

    Μεταξύ των υποψηφίων βρίσκονται η Πένι Μόρντοντ, υπεύθυνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος και πρώην υπουργός Άμυνας, η Σουέλα Μπράβερμαν, πρώην υπουργός Εσωτερικών και η Κέμι Μπέιντενοκ.

    Διαβάστε επίσης:

    Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας- Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία



    ΣΧΟΛΙΑ