• Διεθνής πολιτική

    Φρέντι Μπελέρης: Στο νοσοκομείο με καρδιακά προβλήματα

    Φρέντι Μπελέρης

    Φρέντι Μπελέρης


    Στο νοσοκομείο με προβλήματα στην καρδιά βρίσκεται τις τελευταίες 4 μέρες ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Τιράνων.

    Μπορεί να κέρδισε στις εκλογές της 14ης Μαΐου στον δήμο Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρη όμως βρίσκεται στη φυλακή από τις 12 Μαΐου, καθώς κατηγορείται για αγορά ψήφων.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του TiranaNews.gr η μάχη για να κερδίσει την ελευθερία του συνεχίζεται. Ο Φρέντι Μπελέρης ανακηρύχθηκε νικητής από την CEC ως δήμαρχος της Χειμάρρας, μετά τον διορισμό του από τον συνασπισμό Μπερίσα-Μέτα, αλλά το γεγονός ότι βρίσκεται στη φυλακή και η αδυναμία να ορκιστεί μπορεί να είναι λόγος για να χάσει τελικά την εντολή.

    Ο συνάδελφός του, Παντελής Κοκαβέσης, παράλληλα, έχει ζητήσει ηπιότερη μεταχείρισή του, στηρίζοντας το αίτημά του σε επιδείνωση της κατάστασης υγείας του στη φυλακή.

    Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος αποφάσισε την παραμονή στη φυλακή και για τον Φρέντι Μπελέρη και για τον Παντελή Κοκαβέση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Φρέντι Μπελέρης: Νίκησε η Δημοκρατία!

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη: Καλούμε τις αρχές να επιβάλλουν τον νόμο δίκαια και ισότιμα

    Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της «φευγαλέας» Βουλής



    ΣΧΟΛΙΑ