• Διεθνής πολιτική

    Άγρια κόντρα μεταξύ Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ – Έφυγε εκνευρισμένος ο Τούρκος υπουργός

    • NewsRoom


    Ένταση επικράτησε στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

    Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη ο Χουλουσί Ακάρ έθεσε για ακόμη μία φορά τις  αβάσιμες νομικά θέσεις της Τουρκίας για τα χωρικά ύδατα και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

    Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προσπάθησε να αναδείξει τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί δήθεν υποστήριξης τρομοκρατών από την Ελλάδα, αναπτύσσοντας τη αβάσιμη θεωρία περί υποτιθέμενου στρατοπέδου εκπαίδευσης Κούρδων στο Λαύριο.

    Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και με πρώτο τον Σπήλιο Λιβανό, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, απαντώντας πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Επίσης του είπαν ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως η Τουρκία σέβεστε την κυριαρχία εδαφών, όταν έχει εισβάλει στη Κύπρο και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Άγκυρας, πως «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

    Ο Χουλουσί Ακάρ  ξαναπήρε τον λόγο, φανερά εκνευρισμένος με την τοποθέτηση των Ελλήνων βουλευτών (Θεοδώρα Τζάκρη, Σπήλιος Λιβανός, Ανδρέας Λοβέρδος, Μανούσος Βολουδάκης), μιλώντας μάλιστα στην τουρκική γλώσσα, αν και η αρχική του τοποθέτηση έγινε στα αγγλικά.

    Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli, λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή για πόλεμο σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

    Η κόντρα αυτή συνεχίστηκε για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του εκνευρισμένου Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα.

    «Πολλοί Έλληνες μίλησαν, δεν θέλω να ακούσω άλλο, έχω υποχρεώσεις» είπε κατά πληροφορίες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και απομακρύνθηκε από την αίθουσα μέσα σε νεύρα!

    Διαβάστε επίσης

    Νέα προκλητική δήλωση από τον Ακάρ: Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ