ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί ότι η επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι ο μόνος τρόπος επίτευξης μιας λύσης στη διαμάχη με το Ισραήλ, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.
Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Αραγτσί στο περιθώριο της διάσκεψης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη. Στην ίδια ανακοίνωση, το γραφείο του τόνισε ότι ο Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως.
Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την ετοιμότητα της χώρας του να παίξει ένα ρόλο εξυπηρέτησης της διαδικασίας και να βοηθήσει στη συνέχιση των πυρηνικών συνομιλιών. Πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνουν βήματα το συντομότερο δυνατό για το άνοιγμα της διπλωματίας σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ηγετών μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ».
Διαβάστε επίσης:
Ιράν: Μη ρεαλιστικές οι ευρωπαϊκές προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γενεύη
Κέλογκ: Συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ με Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκσένκο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι ατάκες του για τις γυναίκες και ο μύθος πίσω από τα λόγια
- Πρώην μέλος του Παναθηναϊκού, τον απέλυσε ο Μαρινάκης και αναλαμβάνει αποστολή… βουνό!
- Αποθήκευση άνθρακα: Προχωρά η επένδυση στον Πρίνο εν αναμονή εγκρίσεων και θεσμικού πλαισίο
- Τι τρέχει με τον Δένδια, η Κοβέσι, ο Πιέρ και ο Χρυσοχοΐδης, ποιοι ψάχνουν 500.000 «χαρτιά» της ΑΕΜ, γιατί τρίβουν τα χέρια τους Κοπελούζος, Ξιφαράς, Λιβανός, τι συμβαίνει πραγματικά με την Qualco, η αλήθεια για τον Πρίτσα και ο δωσίλογος δημοσιογράφος (Nο1)
