• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: «Παρακολουθούμε πώς ελληνικά πλοία «θάβουν» αθώους ανθρώπους»

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος Τουρκίας

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος Τουρκίας


    Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    “Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενάντια σε τι; Κατά της Τουρκίας. Ό,τι κι αν κάνετε, θα κάνουμε πάντα ό,τι είναι απαραίτητο, είμαστε έτοιμος να το κάνει”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την ομιλία του σε τελετή βράβευσης διαγωνισμού για καλύτερη απομνημόνευση και ανάγνωση του Κορανίου.

    “Σχεδόν κάθε μέρα, ξυπνάμε ως ανθρωπότητα μπροστά σε μια νέα κρίση και ένταση. Βιώνουμε τις πικρές συνέπειες του πολέμου που ξέσπασε μεταξύ των δύο γειτόνων μας. Παρακολουθούμε πώς τα ελληνικά πλοία ‘θάβουν’ αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Βγαίνει φωνή από τον κόσμο; Βγήκε στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Για τι τη θέλει; εναντίον της Τουρκίας. Ο,τι νομίζεις κάνε. Είμαστε πάντα έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, έχοντας νωρίτερα αναφερθεί στην αγάπη του για τον Αλλάχ και τον Μωάμεθ, αλλά και την αγάπη που τρέφει “για τον Βόσνιο, τον Αφγανό και τον Αζέρο αδελφό” του.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Σημαντική υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στην Χερσώνα

    ΗΠΑ: Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια 625 εκατ. στην Ουκρανία

    Γαλλία: Πρόταση κρατικοποίησης της EDF κατέθεσε η κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ