• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Νέες προκλήσεις – «Μητσοτάκη, αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι»

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Ερντογάν για την Ελλάδα, ενώ αυτή τη φορά δε διστάζει να κάνει αναφορά στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

    «Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας στα εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος.

    Μάλιστα, ο Ερντογάν δε δίστασε να προχωρήσει σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας. «Στην Ελλάδα λένε ‘η Τουρκία έφτιαξε έναν πύραυλο που τον αποκαλεί Tayfun. Τι θα γίνει αν χτυπήσει με αυτόν την Αθήνα;’. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, εσείς πρέπει να είστε έξυπνοι».

    Όσον αφορά το θέμα της παρουσίας στρατού στα νησιά, ο Ερντογάν δήλωσε «όσο εσύ τα εξοπλίζεις (σ.σ. εννοεί την Ελλάδα) εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;».

    Να σημειωθεί, ότι οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται λίγες ώρες μετά την παρουσία του κ Μητσοτάκη στο Νταβός όπου δήλωσε «Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις και όχι μόνο για το Καστελόριζο» και συνέχισε:

    «Θα πρέπει να μπορούμε να κάτσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο. Το κάναμε επιτυχώς και με την Ιταλία και με την Αίγυπτο, με την Αλβανία θα παραπέμψουμε το ζήτημα στη Χάγη και αυτή θα αποφασίσει»

     

    Διαβάστε επίσης:

    Τενέα: Η πλούσια αρχαία πόλη στο Χιλιομόδι της Κορινθίας

     



    ΣΧΟΛΙΑ