• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Δε θα διστάσω να συζητήσω με τον Μητσοτάκη

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκίας

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκίας


    Να σταματήσει τον εξοπλισμό των νησιών στο Αιγαίο ζήτησε από την Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

    «Ξαναγίνονται εκλογές στην Ελλάδα στις 25 Ιουνίου. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν εκλεγεί θα αναζητήσει να βρει ευκαιρία να συναντηθεί μαζί σας στο ΝΑΤΟ. Τι προβλέπετε για τις σχέσεις με την Ελλάδα τη νέα περίοδο;», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με τις σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν.

    «Μετά την εκλογή μας, ο κ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε και έδωσε συγχαρητήρια. Αυτή ήταν η διαδικασία. Επομένως, αν τύχει και συναντηθούμε στο Βίλνιους, δεν θα διστάσουμε να συζητήσουμε. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Όσο δεν υπάρχουν μηνύματα που μας γυρνούν πίσω από καιρό σε καιρό, τόσο εμείς θα επιδιώκουμε να μειώσουμε τις εντάσεις και τις εχθροπραξίες, όχι να τις αυξήσουμε. Επομένως, θα τα συζητήσουμε και εκεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

    «Φυσικά και υπάρχει κάτι εδώ. Ξέρουμε τι θα πούμε. Τι είναι αυτό; “Κύριε πρωθυπουργέ, σταματήστε τους εξοπλισμούς τώρα! Πού πάτε λοιπόν με αυτούς τους εξοπλισμούς; Η Αμερική σάς δίνει συνεχώς πολλά όπλα. Τα παίρνετε γιατί σας τα δίνουν δωρεάν;”. Μάλλον θα μιλήσουμε γι’ αυτά. Να ξέρετε, επίσης, ότι είμαστε εδώ για να μειώσουμε τις εντάσεις, όχι για να τις αυξήσουμε. Αυτή είναι η Τουρκική Δημοκρατία, αυτός είναι ο Ερντογάν».

    Όσον αφορά τις συνομιλίες Κύπρου – Τουρκίας, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τη νέα ελληνοκυπριακή κυβέρνηση «πιο ειρηνική» σχολιάζοντας ότι κινείται σε «πιο ειρηνική ατμόσφαιρα», τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναγνωριστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Βόρειας Κύπρου, σύμφωνα με το Anadolu.

    «Μέλημά μας είναι να είμαστε μαζί με όλες τις χώρες, με την ίδια κατανόηση», φέρεται πως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι επιδίωξή του είναι να βελτιωθεί η φιλία μεταξύ των δύο χωρών. «Δεν θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των εχθρών μας, αλλά να τον μειώσουμε», είπε.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ο θάνατός του αφήνει το μέλλον της Ιταλίας στα χέρια δύο γυναικών

    Αποκλειστικό – Μύκονος: Έφοδος και συλλήψεις στο εστιατόριο Παπαϊωάννου – Δείτε 19 φωτογραφίες με τις παρανομίες που εντόπισε ο εισαγγελέας

    Τουρκία: Drones 367 εκατ. δολαρίων πουλάει στο Κουβέιτ (βίντεο)

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

     



    ΣΧΟΛΙΑ