• Διεθνής πολιτική

    Ελεύθεροι οι 13 Ουκρανοί στρατιώτες από το Φιδονήσι που αρνήθηκαν να παραδοθούν στους Ρώσους

    • NewsRoom

    Tην απελευθέρωση 13 Ουκρανών στρατιωτών από το Φιδονήσι, που αρχικά είχε θεωρηθεί ότι σκοτώθηκαν αφού αψήφισαν τις εντολές ρωσικού πολεμικού πλοίου, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας


    Tην απελευθέρωση 13 Ουκρανών στρατιωτών από το Φιδονήσι, που αρχικά είχε θεωρηθεί ότι σκοτώθηκαν αφού αψήφισαν τις εντολές ρωσικού πολεμικού πλοίου, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Ιρίνα Βέρεστσουκ, σε ανάρτησή της στο Telegram.

    Οι Ουκρανοί στρατιώτες είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι από τους Ρώσους στα τέλη Φεβρουαρίου, αν και αρχικά Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είχαν σκοτωθεί, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον τους, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκαν και αεροβομβαρδισμοί.

    Μάλιστα, τότε είχε κυκλοφορήσει ηχητικό ντοκουμέντο με τους Ρώσους να λένε: «Σας μιλάμε από ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο. Σας προτείνω να αφήσετε τα όπλα σας και να παραδοθείτε για να αποφύγετε την αιματοχυσία και τα περιττά θύματα. Διαφορετικά θα βομβαρδιστείτε». Με τους Ουκρανούς στρατιώτες να απαντούν: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ…σου».

    Διαβάστε επίσης:

    Σούπερ μάρκετ: Τι συμβαίνει με τη ζάχαρη

    Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει πως η Δύση επιχειρεί να ακυρώσει τον ρωσικό πολιτισμό



    ΣΧΟΛΙΑ