• Διεθνής πολιτική

    Μπόρις Τζόνσον: Το πρώτο τηλεφώνημα στη σύντροφό του μετά την έξοδο από την Εντατική

    • NewsRoom

    Κάρι Σίμοντς και Μπόρις Τζόνσον


    Μετά από τέσσερις κρίσιμες ημέρες, η υγεία του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε βελτίωση και το βράδυ της Πέμπτης βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου St. Thomas και επέστρεψε σε κανονικό δωμάτιο.

    Το πρώτο πρόσωπο με το οποίο επικοινώνησε ο Βρετανός πρωθυπουργός αμέσως μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ ήταν η εγκυμονούσα σύντροφός του, Κάρι Σίμοντς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής DailyMail, τελευταία φορά που η Σίμοντς και ο Τζόνσον συναντήθηκαν από κοντά ήταν στις 27 Μαρτίου.

    Παρέμειναν σε αυτοαπομόνωση προκειμένου να προστατευθούν, ωστόσο μίλησαν στο τηλέφωνο χθες, αφού βγήκε ο Τζόνσον από τη ΜΕΘ και ο γιατρός του επέτρεψε να της τηλεφωνήσει.

    Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η Σίμοντς ανέβασε μια εικόνα ενός ουράνιου τόξου, προσθέτοντας πολλά emoji με χέρια που χειροκροτούν για να γιορτάσει τα καλά νέα.

    Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός βγήκε το απόγευμα από την εντατική και μεταφέρθηκε σε απλό δωμάτιο νοσηλείας, όπου θα παρακολουθείται στενά κατά την πρώτη φάση της ανάρρωσής του».

    Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Τζόνσον βρίσκεται σε «εξαιρετικά καλή διάθεση».

    Όπως ενημέρωσε και η Ντάουνινγκ Στριτ, η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται, κάτι που χαροποίησε ιδιαιτέρως τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έγραψε στο Twitter:

    «Σπουδαία νέα: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μόλις βγήκε από την εντατική. Καλή ανάρρωση Μπόρις!».

    Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον νοσηλεύεται από την Κυριακή σε νοσοκομείο του νότιου Λονδίνου, καθώς ο πυρετός του ανέβηκε και κρίθηκε πως έπρεπε να εισαχθεί σε νοσοκομείο. 24 ώρες μετά μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ, ενώ χθες παρουσίασε βελτίωση η υγεία του και βγήκε από την εντατική.

    Ακόμη παραμένει άγνωστο το πότε θα επιστρέψει σπίτι, αλλά και στα καθήκοντά του.



    ΣΧΟΛΙΑ