ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΕ έχει παρατηρήσει μερικά σημάδια προς θετική κατεύθυνση και βήματα προς αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας, ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (ΣΕΥ).
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ, «η διαδικασία της αποκλιμάκωσης είναι εύθραυστη», υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής.
Ο ύπατος εκπρόσωπος ανέφερε, επίσης, ότι οι κινήσεις της Τουρκίας σχετικά με το φιλοκουρδικό κόμμα HPD και η απόσυρση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης πρέπει να ληφθούν υπόψη.
«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να έχουμε θετική ατζέντα, αλλά όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι εάν χρειαστεί» προσέθεσε ο ύπατος εκπρόσωπος.
Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Με αντι-NAVTEX απάντησε στις ελληνικές ασκήσεις νότια του Καστελόριζου
Σε οικονομική κρίση η Τουρκία: Δύσκολες ώρες για τη λίρα – Τι εκτιμούν οι επενδυτές
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: Η ΝΔ συνδυάζει το αίτημα για σταθερότητα και ασφάλεια με το αίτημα για αλλαγές – Το πρόγραμμά της με ορίζοντα το 2030
- Ferrari Cavalcade 2026: Αναμένουμε την άφιξη σε ελληνικό έδαφος
- Πιερρακάκης στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια: Δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα – Δεν κρυβόμαστε πίσω από νομικές ερμηνείες
- Edison για Alter Ego Media: Ισχυρή ανάπτυξη, καθαρός ισολογισμός και στόχος τα €7,10
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.