ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να εξαλείψει την ταυτότητα της Ουκρανίας», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στο Τόκιο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Φούμιο Κισίντα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του ότι προσπαθεί να καταστρέψει την ταυτότητα της Ουκρανίας, όπως φαίνεται από τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις στόχων αμάχων, όπως σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα ημερήσιας φροντίδας και μουσεία.
«Πιστεύω ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Πούτιν είναι να εξαλείψει την ταυτότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο Μπάιντεν από το Τόκιο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τόκιο. «Δεν μπορεί να την καταλάβει, αλλά μπορεί να προσπαθήσει να καταστρέψει την ταυτότητά της», πρόσθεσε.
Ο Πούτιν πρέπει «να πληρώσει ακριβό τίμημα για την βαρβαρότητά του στην Ουκρανία προκειμένου να αποτραπούν άλλοι από την ανάληψη παρόμοιας δράσης», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις στρατιωτικές εντάσεις γύρω από την Ταϊβάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα.
Νέο εμπορικό δίκτυο Ασίας – Ειρηνικού
Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου εμπορικού δικτύου Ασίας – Ειρηνικού. Όπως είπε, δεκατρείς χώρες, μεταξύ των οποίων η Ινδία και η Ιαπωνία, θα ενταχθούν σε πρώτο στάδιο στο νέο εμπορικό δίκτυο.
Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ανέφερε ότι Τόκιο και Ουάσινγκτον θα παρακολουθούν τις δραστηριότητες του κινεζικού ναυτικού, καθώς και τις κινήσεις που σχετίζονται με κοινές ασκήσεις Κίνας και Ρωσίας
Διαβάστε επίσης:
Τζο Μπάιντεν από Ιαπωνία: Οι ΗΠΑ θα επενέβαιναν στρατιωτικά, εάν η Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν
Ρωσία: Απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε Τζο Μπάιντεν – Μπλίνκεν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ασιατικές αγορές: Νέα ιστορικά υψηλά για Kospi και Nikkei 225 – Άλμα για τις μετοχές των SK Hynix και Samsung
- Αναλύοντας τα άρθρα της συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Τι πήρε η Ουάσιγκτον, τι έδωσε στην Τεχεράνη και η μεγάλη παγίδα
- Ημέρα Δωρητών στο Μουσείο Μπενάκη – Βραβεία στους υποστηρικτές του
- Νίκη Κεραμέως: Παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και αύξηση εισοδήματος των πολιτών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.