• Διεθνής πολιτική

    Τζο Μπάιντεν από Ιαπωνία: Οι ΗΠΑ θα επενέβαιναν στρατιωτικά, εάν η Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν

    ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


    Υπέρ του να γίνει η Ιαπωνία μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τάσσεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

    Σε κοινές δηλώσεις τους με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι «εξετάζεται» η άρση ορισμένων εμπορικών δασμών στην Κίνα.

    Η Κίνα «φλερτάρει με τον κίνδυνο» στην Ταϊβάν

    Πάντως, τόνισε ότι το Πεκίνο δεν έχει τη δικαιοδοσία να χρησιμοποιήσει βία για να καταλάβει την Ταϊβάν, προσθέτοντας ότι η Κίνα «φλερτάρει με τον κίνδυνο» και σημείωσε ότι θα ήταν πρόθυμος να υπερασπιστεί την Ταϊβάν. Όπως είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επενέβαιναν στρατιωτικά εάν η Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν.

    Πρόκειται για μία από τις πιο δυναμικές δηλώσεις υποστήριξης της Ταϊβάν εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με το Associated Press.

    Νέο εμπορικό δίκτυο Ασίας – Ειρηνικού

    Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου εμπορικού δικτύου Ασίας – Ειρηνικού. Όπως είπε, δεκατρείς χώρες, μεταξύ των οποίων η Ινδία και η Ιαπωνία, θα ενταχθούν σε πρώτο στάδιο στο νέο εμπορικό δίκτυο.

    Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ανέφερε ότι Τόκιο και Ουάσινγκτον θα παρακολουθούν τις δραστηριότητες του κινεζικού ναυτικού, καθώς και τις κινήσεις που σχετίζονται με κοινές ασκήσεις Κίνας και Ρωσίας.

    Διαβάστε επίσης

    Ρωσία: Απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε Τζο Μπάιντεν – Μπλίνκεν



    ΣΧΟΛΙΑ