ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα αντίδραση Μπάιντεν κατά της Ρωσίας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ανακοινώσει καθολική απαγόρευση όλων των ρωσικών πλοίων από τα λιμάνια και τις ακτές της Αμερικής.
«Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη απαγόρευση πλοίων που συνδέονται με τη Ρωσία από τα λιμάνια των ΗΠΑ και είπε ότι θα στείλει επιπλέον πόρους 800 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις – ένα πακέτο που περιλαμβάνει βαρύ πυροβολικό και τακτικά drones», αναφέρει η Washington Post, με το Reuters να συμπληρώνει:
«Είναι ένα νέο βήμα πίεσης της Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να εκδώσει συγκεκριμένη ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες».
Κατά το πρακτορείο αυτό σημαίνει ότι «κανένα πλοίο που πλέει υπό ρωσική σημαία ή που ανήκει ή λειτουργεί από ρωσική οντότητα δεν θα επιτρέπεται να ελλιμενίζεται σε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών ή να έχει πρόσβαση στις ακτές μας. Κανένα».
Ο Μπάιντεν στέλνει βαρέα όπλα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία, ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων (612 εκατομμύρια λίρες).
Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει: βαρέα όπλα πυροβολικού, δεκάδες Howitzer, 144.000 φυσίγγια και τακτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, τώρα που οι ρωσικές δυνάμεις πρόκειται να δημιουργήσουν το σκηνικό για την επόμενη φάση αυτού του πολέμου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας κινούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία τον εξοπλισμό που χρειάζεται, τις δυνάμεις της, για να υπερασπιστεί το έθνος της», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η σημερινή ανακοίνωση ανεβάζει τη συνολική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, σε περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια.
Διαβάστε επίσης:
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει «όχι» στο ενδεχόμενο να πάει στη Μόσχα για συνομιλίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεωργιάδης: Αποκάλυψε πειθαρχική έρευνα από το Υπ. Εσωτερικών για την ορκωμοσία Κωνσταντίνου στον δήμο Αθηναίων
- Πιο πιθανή από ποτέ η ηχηρή επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης και αλλάζει τα πάντα στο «Μπερναμπέου»
- Χρυσός: Στο επίκεντρο ξανά λόγω Ιράν και ισχυρής ζήτησης από την Κίνα – Πάνω από τα 4.700 δολ.
- ΔΕΗ Tour of Hellas 3ο ετάπ: Από Βόλο – Λαμία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.