ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα επίθεση έχει να αντιμετωπίσει η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook και αυτή τη φορά τα βέλη εξαπολύονται από την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή κατά της πλατφόρμας του Facebook, με την κατηγορία των μη θεμιτών διαφημιστικών πρακτικών, που «κάνουν διακρίσεις».
Η πρακτική που κατηγορείται από την κυβέρνηση Τραμπ σχετίζεται με τη δυνατότητα που έδινε, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, το κοινωνικό δίκτυο στους ιδιοκτήτες ακινήτων, να περιορίσουν το κοινό τους με βάση τη φυλή, την εθνικότητα ή το φύλο. Η αμερικανική κυβέρνηση υποστήριξε, επομένως, ότι η δυνατότητα αυτή του Facebook περιόριζε το κοινό των ανθρώπων που μπορούσαν να δουν διαφημίσεις, που σχετίζονται με τη στέγαση.
Το υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (HUD) ενημέρωσε, την Πέμπτη, ότι κατηγορεί το Facebook για παράβαση που αφορά το πρόγραμμα «Fair Housing Act», «για ενθάρρυνση, ενεργοποίηση και πρόκληση» διακρίσεων, περιορίζοντας το ποιος μπορεί να δει διαφημίσεις που σχετίζονται με τη στέγαση στο κοινωνικό δίκτυο.
«Το να χρησιμοποιείς έναν υπολογιστή για να περιορίσεις τις επιλογές ενός ατόμου, σχετικά με τις επιλογές κατοικίας, μπορεί να είναι τόσο μεροληπτικό, όσο και όταν κλείνεις μία πόρτα στο πρόσωπο κάποιου», σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός του HUD, Ben Carson.
Όπως μεταδίδει το CNBC, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, το δίκτυο επέτρεπε στους ιδιοκτήτες να περιορίσουν το κοινό τους με βάση τη φυλή, την εθνικότητα ή το φύλο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο σκάνδαλο για το Facebook: Εκτεθειμένοι 600 εκατ. κωδικοί χρηστών
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Κατέβασε 1,5 εκατ. βίντεο του μακελειού στη Ν.Ζηλανδία μέσα σε 24 ώρες από την επίθεση!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι εξηγήσεις της Facebook: Ποιο ήταν το πρόβλημα που μπλόκαρε την πλατφόρμα σε όλο τον κόσμο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Revolut: Καταθέτει αίτηση για τραπεζική άδεια στις ΗΠΑ και ορίζει νέο CEO για την αμερικανική αγορά
- Γκίκας: 160 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο – Καθημερινά μειώνεται ο αριθμός
- Θεοδωρικάκος: Έχουμε προετοιμάσει σχέδιο έκτακτων μέτρων για την προστασία των καταναλωτών
- Σμαράγδα Καρύδη και Γιώργος Καπουτζίδης: Επέστρεψαν στην Ελλάδα με πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.