• Διεθνής πολιτική

    Αφγανιστάν: Βρετανία και ΗΠΑ στέλνουν στρατό για να απομακρύνουν τους πολίτες τους

    • NewsRoom


    Στρατό στέλνουν στο Αφγανιστάν οι ΗΠΑ και η Βρετανία προκειμένου να βοηθήσουν στην ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών τους, καθώς οι Ταλιμπάν συνεχίζουν την επέλασή τους καταλαμβάνοντας σημαντικές πόλεις.

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως πρόκειται να αναπτύξουν μια προσωρινή δύναμη περισσότερων των 3.000 στρατιωτών, για την ασφαλή απομάκρυνση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας της Καμπούλ.Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, οι πρώτες δυνάμεις θα αναπτυχθούν εντός των επόμενων 24-48 ωρών.

    Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μειώσουν το προσωπικό τους στην πρεσβεία, ώστε να διατηρήσουν μια «βασική διπλωματική παρουσία».

    Παράλληλα, οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση Αφγανών διερμηνίεων και άλλων πολιτών που βοήθησαν στην εργασία του αμερικανικού στρατού και οι οποίοι κινδυνεύουν να γίνουν θύματα των Ταλιμπάν.

    Την ίδια ώρα, η Βρετανία ετοιμάζεται να στείλει εκατοντάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν για να συνδράμουν στην απομάκρυνση Βρετανών πολιτών και Αφγανών μεταφραστών, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας. Η βρετανική πρεσβεία στην Καμπούλ θα μεταφερθεί σε πιο ασφαλές μέρος με προσωπικό ασφαλείας.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ και Γερμανία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα το Αφγανιστάν
    Το κύμα καύσωνα στην Ιβηρική χερσόνησο έφερε τις πρώτες πυρκαγιές στην Ισπανία
    Ντράγκι: Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους πυρόπληκτους στη νότια Ιταλία



    ΣΧΟΛΙΑ