• Πολιτική

    Γιατί η Michelle Obama δεν θα κατέβει ποτέ για Πρόεδρος (σε αντίθεση με τη Hillary) (video)

    Obama


    Μετά τη συναισθηματική ομιλία της Michelle Obama στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών το βράδυ της Δευτέρας, δεν έλειψαν οι ψηφοφόροι που πρότειναν στην -απερχόμενη- Πρώτη Κυρία να σκεφτεί μια πιθανή υποψηφιότητα στο Λευκό Οίκο. Εξάλλου, αν η Hillary Clinton μπορεί να το κάνει, γιατί όχι και η Michelle;

    Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, σύμφωνα με την Kate Andersen Brower, πρώην ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου και συγγραφέα του βιβλίου First Women: The Grace and Power of America’s Modern First Ladies, είναι απλή: Πολύ απλά δεν θέλει να το κάνει.

    “Η Michelle Obama είναι μια απρόθυμη Πρώτη Κυρία”, αναφέρει η Brower, της οποίας οι πηγές λένε πως μετά από οκτώ χρόνια στο Λευκό Οίκο η γυναίκα του Προέδρου των ΗΠΑ “αισθάνεται παγιδευμένη. Της είναι αδύνατο να κάνει τα απλά πράγματα της καθημερινότητας, τα οποία εμείς θεωρούμε δεδομένα. Ζει σε μια όμορφη φυλακή”.

    Η Brower θεωρεί πως όλα αυτά ήταν μια ξαφνική άνοδος για την οικογένεια Obama. Αυτή η αλλαγή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Obama αισθάνθηκε ότι αντιμετωπίζει  ένα υψηλότερο επίπεδο ελέγχου ως η πρώτη Αφροαμερικανή Πρώτη Κυρία, έκανε το ρόλο της ακόμα πιο δύσκολο. Το 2008, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας καμπάνιας, η Obama έκανε ένα αυθόρμητο σχόλιο για τη σημασία του να είναι κάποιος υπερήφανος Αμερικανός. Τα Μέσα την κατακρεούργησαν.

    To πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στο γεγονός ότι η Obama δεν μπορεί να ανεχτεί την πίεση. Σύμφωνα με την Brower, το ζήτημα της Πρώτης Κυρίας είναι ότι δεν της αρέσει η πολιτική γενικότερα, δεν της αρέσουν τα παιχνίδια που παίζονται στην Washington και γι’ αυτό δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση της Hillary Clinton. Και παρότι η Obama δεν ευχαριστήθηκε τη θέση της, ως σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ, φεύγει από το Λευκό Οίκο με μεγάλες προσδοκίες. Οι πολίτες συνδέθηκαν μαζί της επειδή μιλάει με καθαρό και ειλικρινή τρόπο για τη μητρότητα. Αυτό το επίπεδο σύνδεσης είναι απίθανο να το φθάσει ένας άντρας και μάλλον ούτε η Melania Trump θα το καταφέρει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/gimni-apokalipsi-kolazi-epidoxi-proti-kiria-ton-ipa-melania-trump/63479



    ΣΧΟΛΙΑ