• Top Stories

    Γερμανία: Δεν θα τσακωθούμε εμείς με το ΔΝΤ για την Ελλάδα

    • NewsRoom


    Την ώρα που τα δημόσια πρόσωπα -εντός και εκτός Ελλάδος- ρίχνουν χαστούκια ο ένας στο άλλον με αφορμή τις διαρροές από Wikileaks περί των διαλόγων μεταξύ Poul Thomsen και Delia Velculescu, τώρα αντιδρά και η Γερμανία με το δικό της χαστούκι.

    Η πρώτη, λοιπόν, αντίδραση, ήταν αυτή του εκπροσώπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γέγκερ, ο οποίος ανέφερε «Για εμάς στο Βερολίνο δεν είναι φυσικό να γίνονται υποκλοπές».

    Πρόσθεσε, επίσης, πως «δεν θα υπάρξει διχασμός μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ για την Ελλάδα».

    Angela Merkel, Γερμανίδα Καγκελάριος-Wolfgang Schäuble, Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
    Angela Merkel, Γερμανίδα Καγκελάριος-Wolfgang Schäuble, Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

    Σχετικά πάντως με την αξιολόγηση επισήμανε το γεγονός ότι «περιμένουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαϊου», ενώ πρόσθεσε ότι δεν τίθεται στην παρούσα φάση θέμα κουρέματος του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας ότι «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βρεθεί λύση με την Ελλάδα αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά».

    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ αρκέστηκε στο σχόλιο ότι για εμάς αυτές οι συνομιλίες δεν υπάρχουν.

    Οι δηλώσεις της γερμανικής πλευράς ήταν πράγματι χαρακτηριστικές. Αδειάζουν την ελληνική κυβέρνηση, αποθαρρύνοντας μάλιστα την προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα διχασμού μεταξύ τόσο της ίδιας όσο και του διεθνούς πολιτικού τοπίου με το ΔΝΤ.

    Το χαστούκι που έφτασε από τη Γερμανία προσγειώθηκε ανώμαλα στα ελληνικά εδάφη, καθιστώντας έτσι την κατάσταση στο εσωτερικό δυσχερή.

    Ποιος θα ρίξει το επόμενο;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/oute-ena-evro-danio-stin-evz-doste-10000-dania-na-xekinisoun-nees-doulies/35404

     



    ΣΧΟΛΙΑ