• Πολιτική

    Γεωργιάδης: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την ταχύτατη ανάκαμψη της οικονομίας

    Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Αυξημένος κατά 67,9% ήταν ο κύκλος εργασιών τον Μάιο του 2021 στα καταστήματα εστίασης κατά 488,2% στα καταλύματα (που τηρούν διπλογραφικά στοιχεία) συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

    Για την εστίαση, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 101 εκατ. ευρώ έναντι 60,3 εκατ. ευρώ πέρυσι και στα καταλύματα στα 104 εκατ. ευρώ από 17,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

    Παράλληλα, ο γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία αυξήθηκε τον Μάιο κατά 37,0% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Συγκεκριμένα, ο δείκτης του κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς αυξήθηκε κατά 61,5% και της εγχώριας αγοράς κατά 23,8%.

    «Παρά τη γενική προσπάθεια να υποβαθμιστεί η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαρκώς επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει με μεγάλη ταχύτητα και απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας. Αν συνεχίσουμε την καλή μας προσπάθεια πειθαρχημένα, όλα θα πάνε καλά», ανέφερε σε ανάρτησή του. σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

    Διαβάστε επίσης

    Το πρώτο Rafale παραλαμβάνει την Τετάρτη η Ελλάδα

    Δένδιας: Ενημέρωσε την ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ για τις τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια

    Ιερά Σύνοδος: Το εμβόλιο δεν έρχεται σε αντίθεση με την Εκκλησία – Να ακούτε την επιστήμη



    ΣΧΟΛΙΑ