• Πολιτική

    Γεωργιάδης σε Πολάκη: «Τις μαγκιές σου, Ραντανπλάν, να τις δείξεις στον Καλογρίτσα που σου είπε να σκάσεις και έσκασες»

    • NewsRoom


    «Ρανταπλάν» βουλευτή με τα «λεφτά του Καλογρίτσα» αποκάλεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον Παύλο Πολάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας φωτιά στη συζήτηση.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα στο ειδικό δικαστήριο για τα μαύρα χρήματα που κατέληγαν στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε το διάλογο μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Χρήστου Καλογρίτσα κατά τη διάρκεια της προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, όταν ο πρώην εργολάβος απευθυνόμενος στον βουλευτή Χανίων του είχε ζητήσει να σταματήσει να μιλά καθώς έγινε όπως είχε αναφέρει έγινε βουλευτής με τα λεφτά του.

    «Καταλάβαμε γιατί. Στο ειδικό δικαστήριο η γραμματέας του κυρίου Καλογρίτσα κατέθεσε ότι περνάτε σακούλες με μαύρο χρήμα. Και το δικαστήριο αποφάσισε να πάει το θέμα στον οικονομικό εισαγγελέα για το αν τα πήρε τα χρήματα. Το κάνατε πλημμέλημα για να καλύψετε τα μαύρα λεφτά που περνάτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Και είπε ο Καλογρίτσας στο Πολάκη, βούλωσε το είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου. Και τι έκανε ο Πολάκης. Έβγαλε το σκασμό και το βούλωσες τα μαύρα λεφτά του Καλογρίτσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η επίθεση Πολάκη στον Γεωργιάδη

    Η αναφορά προκάλεσε την, καθυστερημένη, αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος αρκετή ώρα αργότερα πήρε τον λόγο για να επιτεθεί στον υπουργό Ανάπτυξή, χαρακτηρίζοντάς τον «λαδέμπορα και μαυραγορίτη».

    «Ακούστε κύριε Γεωργιάδη. Εσάς μπορεί να σας χρηματοδοτούν επιχειρηματίες. Εμένα όχι. Εγώ προεκλογική εκστρατεία έκανα με τα δικά μου λεφτά» ανέφερε αρχικά ο κ. Πολάκης, κάνοντας παράλληλα σήμα στον κ. Γεωργιάδη να κατεβάσει το χέρι του. «Κατέβασε το χέρι σου τώρα μιλάω εγώ».

    «Εγώ βγήκα βουλευτής έχοντας ένα παρελθόν στον δήμο Σφακίων και μία αλλαγή στον τόπο μου που πέντε ζωές να ζήσεις δεν πρόκειται να το κάνεις. Εσένα, μπορεί ιδιοκτήτες μεγάλων ιδιωτικών κέντρων να χρηματοδοτούν την προεκλογική σου εκστρατεία, εγώ κοιτάζω του πάντες στα μάτια γιατί κανείς δεν με έχει στο χέρι ποτέ», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Όσον αφορά το συγκεκριμένο, γιατί είσαι συνειδητός και επαγγελματίας ψεύτης, όταν γύρισε ο Καλογρίτσας και είπε αυτήν την κουβέντα, του είπα να βγάλει τον (…) και ότι δεν με έχει στο χέρι όπως και κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά τον έπιασαν οι ζαλάδες και ο αρρυθμίες. Σε εμένα τέτοιες κουβεντούλες δεν θα πετάς. Δεν κατέθεσε κανείς για εμένα ότι του έδωσε 2 εκατ. σε βαλίτσες ή 70 χιλιάδες στην γραμματέα μου. Επίσης δεν αθωώθηκες. Ένας διεφθαρμένος εισαγγελέας σε αρχειοθέτησε, δεν σε αθώωσε. Δεν τολμούσε να σε αθωώσει. Όλα αυτά “Κυριακή κοντή γιορτή”. Θα ερευνηθούν ξανά τα πάντα» κατέληξε ο κ. Πολάκης.

    Η «πληρωμένη» απάντηση που «άναψε τα αίματα»

    Άμεση ήταν η απάντηση του Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος πήρε τον λόγο επί προσωπικού.

    «Διάβαζα ένα κόμικ, τον Λούκι Λούκ. Σε αυτό υπήρχε ένας σκύλος – ομοιάζει κάπως – που τον έλεγαν Ραντανπλάν. Το χαρακτηριστικό του ήταν ότι όταν του πατούσες το πόδι στο πρώτο καρέ αυτός αντιδρούσε μετά από 30 καρέ. Από σήμερα ο μεγάλος λεβέντης των Σφακιών ας ονομάζεται Ραντανπλάν. Καταθέτω δημοσίευμα που καταγράφει τους διαλόγους της προανακριτικής για τον Παππά. Σε αυτό ο Καλογρίτσας καταγράφεται να λέει προς τον κ. Πολάκη: Είσαι βουλευτής με τα δικά μου λεφτά. Μέσα είναι όλος ο διάλογος όπως καταγράφηκε από τα πρακτικά της Βουλής. Περιέργως, στα πρακτικά της Βουλής, όλος ο διάλογος που είπατε πως ακολούθησε δεν υπάρχει.

    Και ρωτώ αγαπητέ Ραντανπλάν, συγγνώμη, κ. Πολάκη: Μήνυση στον κ. Καλογρίτσα που σου είπε στη Βουλή βγάλε το σκασμό, γιατί είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου, του έκανες; Όχι! Και έρχεσαι ένα χρόνο και πουλάς μαγκιά σε εμένα; Εσύ σε εμένα; Αυτός δε που κατέθεσε ότι μου έδωσε ο Φρουζής 2 εκατ ευρώ, ονομάζεται Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Σήμερα αυτός ο άνθρωπος είναι στην μπουζού γιατί έκλεβε τα λεφτά των ανθρώπων. Σε αυτό τον απατεώνα αναφέρεσαι και παίρνεις της μετρητής αυτή την κατάθεση που έδωσε και για την οποία έχω αρχειοθετηθεί.  Ευτυχώς, κανείς δεν σε όρισε δικαστή Πολάκη. Άρα τις μαγκιές σου, αν τις έχεις, να τις δείξεις στον Καλογρίτσα και να του κάνεις μήνυση που σου είπε «βγάλε το σκασμό» και τον έβγαλες.»

    Ο διάλογος των δύο πολιτικών προκάλεσε ένταση και αντιδράσεις, με το ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει την «υποβάθμιση» της Βουλής.

    Διαβάστε επίσης

    Βουλή-πρόταση δυσπιστίας-Δ. Τζανακόπουλος: «Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ο κ. Μητσοτάκης»

    ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιπερισπασμοί της ΝΔ» οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα



    ΣΧΟΛΙΑ