• Πολιτική

    Γάμος ομοφύλων: Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση της πρώτης ομάδας γαλάζιων βουλευτών – Σκέρτσος: Δόθηκαν διευκρινήσεις

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος

    Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος


    Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η ενημέρωση της πρώτης ομάδας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος από τον Άκη Σκέρτσο, σχετικά με το θέμα του γάμου ομοφύλων, η οποία διήρκησε 2,5 ώρες.

    Στόχος της ενημέρωσης ήταν να δοθούν διευκρινήσεις στα ερωτήματα των βουλευτών του κόμματος και να καμφθούν πιθανές διαφωνίες κάποιων εξ αυτών. Στο πρώτο γκρουπ των βουλευτών της ΝΔ (με επώνυμα από το Α έως το Κ) περιλαμβάνονταν τουλάχιστον 10 οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τη στάση τους, καθώς θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για λόγους συνείδησης.

    Πληροφορίες ανέφεραν ότι ορισμένοι βουλευτές μετέφεραν τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν από μέλη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες εκλέγονται.

    Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απευθυνόμενος στους βουλευτές υπενθύμισε σύμφωνα με πληροφορίες τη ρήση του Κωσταντίνου Καραμανλή ότι «ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά» και πρόσθεσε: «εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ δύσκολο».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι γνώμονας για την ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να είναι το συμφέρον των παιδιών, πολλά εκ των οποίων μένουν υπό άλλες συνθήκες σε ιδρύματα.

    «Τέθηκαν ερωτήσεις, δόθηκαν διευκρινίσεις. Νομίζω όλοι γίναμε σοφότεροι από αυτή τη συζήτηση» επισήμανε ο Άκης Σκέρτσος.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως τον λόγο πήραν και όσοι είχαν διαφωνίες με το νομοσχέδιο.  «Απαντήσαμε σε όλες τις απορίες, οι οποίες διαφωνίες πήραν απάντηση» σημείωσε.

    «Το κλίμα ήταν πολύ καλό. 100% βγαίνει πιο ενωμένη η ΝΔ» ανέφερε ο υπουργός.

    «Ήταν μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για ζήτημα που διαπερνά οριζόντια την κοινωνία κ όλα τα κόμματα. Δεν υπάρχει κανένα εσωκομματικό θέμα… Αλίμονο αν αυτό ήταν το πρόβλημα ΝΔ» ανέφερε η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη, η οποία απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, παρατηρώντας πως «στη ΝΔ έχουμε εξασφαλίσει να λέει ο καθένας τη γνώμη του».

    «Ήταν μια πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη συζήτηση, με ουσιαστική συμμετοχή… Η συζήτηση συνεχίζεται» τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

    «Σε ένα φιλελεύθερο κόμμα όπως η ΝΔ είναι πολύ ωραίο να κάνεις διαλογική συζήτηση» σχολίασε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. «Ακούστηκαν όλες οι απόψεις… Είναι σημαντικό να ακούγονται όλες οι πλευρές. Αν κάποιοι έχουν μάθει να είναι στρατιώτες εμείς συζητάμε και αποφασίζουμε κατά συνείδηση όπως είπε ο πρωθυπουργός» πρόσθεσε.

    «Ήταν μια σημαντική ενημέρωση, μάς λύθηκαν απορίες και προχωράμε. Εννοείται θα είμαστε ενωμένοι. Δεν ήρθαμε εδώ να διχάσουμε… Ήταν μια ωραία συζήτηση, και υπάρχουν και δικαιώματα σε όλους τους ανθρώπους» είπε η Κατερίνα Μονογιού.

    Για «εποικοδομητική συζήτηση» έκανε λόγο ο Βασίλης Σπανάκης. «Τέθηκαν παρά πολλά ερωτήματα, απαντήθηκαν όλα. Η ΝΔ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα ακούγονται όλες οι απόψεις και έχουμε και άλλη συζήτηση για την ψήφιση» τόνισε ο κ. Σπανάκης.

    «Έγινε μια πολύ ωραία κουβέντα» τόνισε η Μαρία Κεφαλά.

    «Ήταν μια ενδιαφέρουσα η συζήτηση, και πιστεύω ότι είμαστε πλέον πιο ενημερωμένοι απ’ ό,τι ήρθαμε» είπε από πλευράς του ο Τάσος Δημοσχάκης.

    Διαβάστε επίσης

    Νίνα Κασιμάτη κατά Κασσελάκη: Μη χρησιμοποιείτε την υπογραφή μου σε προτάσεις νόμου που δεν έχουν συζητηθεί πριν

    Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας για τον γάμο ομοφύλων

    Σκυλακάκης: Το κόστος για το Κλίμα απαιτεί ευρωπαϊκή αλληλεγγύη



    ΣΧΟΛΙΑ