• Πολιτική

    Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας για τον γάμο ομοφύλων

    • NewsRoom
    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης


    «Για μας το θέμα δεν αποτελεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, ούτε μετατρέπεται σε υπαρξιακό πολιτικό ζήτημα» δήλωσε ο Μιχάλη Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

    «To ΠΑΣΟΚ, δεν δέχεται υποδείξεις και μαθήματα για τα ζητήματα των δημοκρατικών ελευθεριών. Δεν χρειάστηκε ποτέ ούτε φροντιστήρια, ούτε εγέρσεις, ούτε κομματικές πειθαρχίες για να συζητήσουμε για θέματα ελευθεριών και δικαιωμάτων, που επί κυβέρνησης κ. Μητσοτάκη εργαλειοποιούνται, ενώ όλοι συμφωνούν ότι είναι αναγκαία μια θεσμική παρέμβαση για το ζήτημα», ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

    «Ένας πρωθυπουργός, ο οποίος εξαγγέλλει μεταρρυθμίσεις και κάνει βήματα μπρος-πίσω αναλόγως της συγκυρίας, αποκαλύπτει την αντίληψη της κυβέρνησης για τα θέματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων. Μιας κυβέρνησης που εισηγείται ένα νομοσχέδιο το οποίο πολλά μέλη της δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν, αλλά παραμένουν στην κυβέρνηση, με τρανταχτό παράδειγμα υφυπουργό που φέρεται να δηλώνει ότι δεν θα το ψηφίσει, ενώ το υπουργείο της είναι αρμόδιο για θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας» πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης

    Λίνα Μενδώνη: Σταθερή η πολιτική της κυβέρνησης στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα

    Σκυλακάκης: Το κόστος για το Κλίμα απαιτεί ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

    Έντονη δυσαρέσκεια Σαμαρά με Παύλο Μαρινάκη για την «αποχή» – Δεν είναι το ίδιο το σύμφωνο συμβίωσης με τον γάμο



    ΣΧΟΛΙΑ