Πολιτική

Φρουζής: Δεν έδωσα λεφτά σε πολιτικούς

  • NewsRoom
Φρουζής

Kωνσταντίνος Φρουζής. Τέως CEO της CRETA FARM, πρώην αντιπρόεδρος Novartis Hellas


«Ποτέ δεν έδωσα χρήματα, όχι μόνο στον κ. Γεωργιάδη, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό», επαναλαμβάνει σε νέα συνέντευξή του ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, τονίζοντας ότι ουδέποτε διακίνησε «μαύρο χρήμα» σε πολιτικούς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Φρουζής λέει ακόμη πως ορισμένους από τους πολιτικούς τα ονόματα των οποίων έχουν αναφερθεί στην υπόθεση, δεν τους έχει συναντήσει ποτέ. «Είδα τον κ. Πικραμμένο  στο Μέγαρο Μουσικής σε μια εκδήλωση και μου έδωσε την κάρτα του. Δεν τον έχω ξανά δει, δεν τον έχω ξανασυναντήσει. Όπως δεν έχω συναντήσει και τους κυρίους Αβραμόπουλο και Βενιζέλο».

Σχετικά με την σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά είπε: «Συνάντησα τον κ. Σαμαρά μία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και υπό την ιδιότητά μου του πρόεδρου του ΣΦΕΕ. Ήταν μια ολιγόλεπτη συνάντηση με θέμα τις οφειλές του Δημοσίου προς τις φαρμακευτικές, ελληνικές και πολυεθνικές».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Φρουζής υποστηρίζει ότι το  «project Harvard» δεν αποτέλεσε προσπάθεια επηρεασμού αξιωματούχων που αποφάσιζαν για το φάρμακο. Υποστήριξε ότι το project εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της μητρικής Novartis για τη συνεργασία όλων των φορέων της υγείας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών εν μέσω κρίσης.

Για τον κ. Στουρνάρα είπε: «Τον γνώρισα ως πρόεδρο του ΙΟΒΕ. Είχα επαφές μαζί του υπό την ιδιότητά μου ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ όταν ήταν στον ΙΟΒΕ και κάποιες όταν ήταν υπουργός Οικονομικών».

Στο τέλος της συνέντευξής του, ο κ. Φρουζής τόνισε ότι δεν έχει κληθεί να καταθέσει και ότι αν είχε κληθεί, θα είχε διαφωτίσει πολλές πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης.

Επί της ουσίας ο κ. Φρουζής επανέλαβε όσα είχε πει στο mononews.gr στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας είχε τονίσει στο mononews.gr πως δεν φαίνεται να υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι μοίραζε λεφτά με βαλίτσες σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπόθεση Novartis: «Παρακρατικές οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λοβέρδος για Novartis: Η κακόγουστη παράσταση έλαβε τέλος


ΣΧΟΛΙΑ